Acasă » EVENIMENT » Șefa ANM anunță o schimbare radicală a vremii în România: Începe la finalul acestei săptămâni
pmp

Șefa ANM anunță o schimbare radicală a vremii în România: Începe la finalul acestei săptămâni

Directorul ANM, Elena Mateescu, a explicat că furtunile care au pus stăpânire pe România își vor reduce intensitatea începând de joi. Totodată, începând de vineri, vremea se va încălzi puternic, iar în weekend și la începutul săptămânii viitoare vom avea temperaturi caniculare.

”Avertizarea Cod Galben este valabilă până în această seară la ora 23.00. Aversele pot fi în continuare torențiale, cu posibile căderi de grindină.

Această avertizare generală de Cod Galbena fost amendată cu o serie de avertizări nowcasting Cod Portocaliu de furtună care vizau județele Brăila, Tulcea și Galați.

Mâine (joi n.r.), aria precipitațiilor va fi în restrângere în toată țara, deși mai sunt posibile averse și căderi de grindină.

De vineri, în weekend și începutul săptămânii viitoare revin temperaturile ridicate, în multe zone având temperaturi caniculare.”, a spus Elena Mateescu, la Antena 3 CNN.

Meteorologii Accuwheater: Vor fi condiții de Cod Roșu în România

Meteorologii AccuWheater anunță temperaturi de foc în București și în restul României. Potrivit prognozei, pe 9 și respectiv 10 iulie vom avea temperaturi de 39 de grade, dar se vor resimți ca fiind 44 de grade.

În perioada 7-10 iulie, conform prognozei AccuWheater vom avea temperaturi în creștere. De la 36 de grade la începutul perioadei, până spre finalul perioadei când vom ajunge la temperaturi de 39 de grade în București. Acestea însă vor fi resimțite ca fiind 44 de grade la umbră.

Administrația Națională de Meteorologie ar putea emite primul Cod Roșu de caniculă din această vară. Codul roșu de caniculă este un avertisment emis de către autoritățile meteorologice atunci când se așteaptă temperaturi extrem de ridicate și condiții meteorologice periculoase pentru sănătatea populației. Valorile temperaturilor maxime pot depăși 40°C și chiar mai mult în anumite regiuni.

Sursa: Stiripesurse.ro

About Redacția

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Controale în județul Iași. Amenzi de peste 140 000 lei

În ultimele 24 de ore, polițiștii ieșeni au intervenit în peste 150 de situații solicitate ...