Acasă » REGIONAL » Moldova » Serviciul de transport în comuna a fost delegat către fosta societate de salubritate din Pașcani
nomad

Serviciul de transport în comuna a fost delegat către fosta societate de salubritate din Pașcani

Proiectul de hotărâre privind delegarea gestiunii serviciului de transport public local de persoane în municipiul Pașcani prin atribuire directă către S.C. CLP ECOSERV S.R.L. a trecut de votul majorității Consiliului Local, în ședința de ieri. Inițiativa a fost criticată de către consilierii PNL pe motiv că delegarea se face către o societate cu datorii și probleme financiare dar și cu probleme de funcționare. Marius Pintilie a spus că trebuia înființată o societate nouă în subordinea Consiliului Local care să se ocupe de transportul în comun. Ca urmare, consilierii PNL s-au împotrivit proiectului.

Sorin Olariu, consilier local PMP Pașcani a precizat faptul că este de acord cu acest proiect datorită crizei în care ne aflăm și trebuiesc luate decizii repede. Însă, acesta a precizat că era mai bine ca serviciul să fi fost externalizat prin proceduri de licitație către o firmă privată. În acest mod, reprezentanții firmei investeau în achiziția unor microbuze noi, plăteau către Primăria Pașcani redevență iar banii respectivi mergeau în subvenționarea biletelor pentru pensionari și elevi.

De menționat faptul că până în prezent transportul public pășcănean s-a aflat în subordinea Regiei Autonome de Gospodărire Comunală și Locativă Pașcani (RAGCL). Cum regia a intrat în faliment, sectorul a fost delegat către societatea de salubritate. Problema este că mașinile de transport sunt vechi, necesită mai tot timpul reparații și au consum ridicat de combustibil. Soluția a fi achiziția unor microbuze noi, însă sunt necesare fonduri substanțiale, fonduri de care societatea de salubritate nu dispune. În perioada următoare conducerea unității va trebui să întocmească un plan de măsuri și să identifice soluțiile cele mai bune pentru buna funcționare a serviciului.

G&B beton

About Catalin MIHAILA

Jurnalist Redactor - șef

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Rețea uriașă de trafic de migranți descoperită în România prin operațiunea Great Expectations. Sumele plătite pentru un drum în Europa

Poliţiştii de frontieră și DIICOT au identificat un grup organizat specializat în trafic de migranţi, grupa ...