Acasă » REGIONAL » Moldova » Ventilatoare mecanice pentru Spitalul Municipal. Un alt semnal de alarmă tras de Olariu privind situația cimitirului
nomad
Sorin Olariu

Ventilatoare mecanice pentru Spitalul Municipal. Un alt semnal de alarmă tras de Olariu privind situația cimitirului

Rectificare bugetară pentru acordarea unui sprijin, în plină pandemie, Spitalului Municipal de Urgență Pașcani. Consilierii locali au aprobat un proiect de hotărâre cu privire la rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli pe anul în curs. Prin această rectificare, s-a alocat suma de 206.000 lei pentru achiziționarea a trei ventilatoare mecanice și monitorizare respiratorie. Consilierul local PMP, Sorin Olariu a cerut celor de la Primărie să aloce bani pentru achiziționarea a mai multor aparate, extrem de importante pentru pacienți în lupta cu virusul COVID 19.

„Felicit administrația locală că a înțeles oportunitatea achiziționării celor trei ventilatoare mecanice. Aș fi vrut să fie mai multe pentru că din punctul meu de vedere vom avea o situație de criză în cel mai scurt timp. Este bine că se cumpără și acestea trei. De asemenea, cred că trebuia făcut acest pas mult mai devreme. Am făcut o solicitare în acest sens de o lună de zile iar acum riscăm să stăm cu banii în cont și să nu avem de unde să le cumpărăm. Să sperăm că nu va fi așa”, a declarat Sorin Olariu, consilier local PMP Pașcani.

Soluții urgente pentru locurile de veci

Olariu a cerut conducerii administrației locale să găsească soluții urgente pentru problema cimitirului municipal. De câțiva ani de zile nu mai sunt locuri de veci în actualul cimitir, cele existente sunt vândute de către proprietari la sume foarte mari iar în cazul unei tragedii la nivel local există riscul ca persoanele decedate să nu poată fi îngropate creștinește.

„Un alt aspect important care trebuie luat în considerare urgent și pentru care trebuie să se găsească soluții este situația cimitirului din Pașcani, a locurilor de veci. A fost o problemă și până în prezent dar va fi una mult mai mare dacă în această situație de pandemie se va ajunge la creșterea numărului de decese la nivel local. Sperăm să nu avem o criză de acest gen, dar important este să avem soluții luate din timp. Trebuie să fim pregătiți pentru orice și de aceea l-am rugat pe domnul primar să găsească soluții”, a mai precizat Sorin Olariu.

 

G&B beton

About Catalin MIHAILA

Jurnalist Redactor - șef

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Veteran de război sărbătorit de conducerea Primăriei Pașcani

La împlinirea vârstei de o sută de ani, veteranul de război Vasile N Grecu din ...