Acasă » Administratie » Silviu Macovei, candidat PSD Iași la Camera Deputaților: Este absolut necesar să avem un Pact pentru Sănătate! (P)

Silviu Macovei, candidat PSD Iași la Camera Deputaților: Este absolut necesar să avem un Pact pentru Sănătate! (P)

Pandemia de COVID 19 a scos la iveală toate disfuncționalitățile sistemului românesc de sănătate, de la subdimensionarea personalului medical și până la circuite septice inexistente sau disfuncționalități în aprovizionare.

Este adevărat că nu am fost pregătiți pentru această epidemie globală. În același timp însă, România condusă de liberali a pierdut mai bine de 6 luni în care ar fi putut să se pregătească mai eficient. Dar nu s-a întâmplat așa.

Din aceste motive este absolut necesar să avem un PACT PENTRU SĂNĂTATE care să fie agreat, negociat, semnat și respectat de absolut toate partidele politice din țara noastră, INDIFERENT DE ALTERNANȚA LA GUVERNARE!

PSD a conceput Pactul pentru Sănătate, un document propus spre dezbatere publică și, evident, perfectibil. Însă, nu mai avem timp de pierdut, deja este prea târziu.

Iată câteva din prevederile esențiale ale Pactului pentru Sănătate propus de PSD:

– DEPOLITIZAREA SISTEMULUI DE SĂNĂTATE: chiar dacă înțelegem motivele pentru care unele funcții de management din sănătate au nevoie de sprijin politic, pandemia a arătat că este o abordare complet greșită care trebuie abandonată. De aceea, managerii trebuie angajați exclusiv prin concurs, pe baza unor competențe precise și cuantificabile transparent.

– DEBIROCRATIZAREA SISTEMULUI DE SĂNĂTATE: sunt mult prea multe circuite ale „hârtiilor” ceea ce face extrem de greoi procesul de decizie și verificare. Mai mult, trebuie să renunțăm la a ne „acoperi” cu hârtii și să definim clar responsabilitățile fiecăruia în sistem.

– UN PARTENERIAT „LOIAL” între autoritățile locale și cele centrale în privința investițiilor și gestionării spitalelor din România: este poate cel mai dificil punct fiindcă relația între diferitele niveluri de autorități a însemnat mult timp doar pasarea responsabilității de la unii la alții. Este nevoie de colaborare coerentă în administrarea unităților medicale, pentru finanțarea lor și pentru managementul resurselor umane.

Comandat de Partidul Social Democrat – Organizația Județeană Iași, cod mandatar financiar 11200020

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Cunoscut DJ ieşean dealer de droguri, arestat aseară împreună cu iubita. Vila din Bârnova, întoarsă pe dos

Doi iubiţi din Iaşi, dealeri de droguri, au fost arestaţi aseară după ce au primit ...