Acasă » REGIONAL » Pascani » Sorin Olariu despre consilierii PNL si modul de vot in sedinte: lipsa de pragmatism in luarea unor decizii! Nu voteaza ca sa nu piarda votanti la alegeri
pmp

Sorin Olariu despre consilierii PNL si modul de vot in sedinte: lipsa de pragmatism in luarea unor decizii! Nu voteaza ca sa nu piarda votanti la alegeri

 

Consilierul local PMP Pascani a inceput de o perioada de timp sa critice tot mai mult atitudinea consilierilor PNL in sedintele de Consiliu Local Municipal. Sorin Olariu este de parere, conform declaratiilor publice facute, ca liberalii locali nu ar fi interesati de problemele publice ale municipalitatii ci si-ar face griji mai mult de viitoarele alegeri locale. Cel putin asta reiese din declaratii.

Concret, in ultima sedinta extraordinara de consiliu, Olariu a luat cuvantul in plen la discutarea pretului de micsorare al tarifului pentru caldura la populatie, proiect pe care l-a si votat, si a criticat modul de lucru al penelistilor pascaneni, care s-au abtinut la vot. Edilul local este de parere ca in consiliu nu se voteaza proiecte publice, esentiale municipalitatii si populatiei, ci doar politic pentru ca la viitoarele alegeri sa nu aibe de suferit.

 

„Pe data de 31 ianuarie 2018 a fost o sedinta ordinara, cu doua proiecte. Unul vizat a fost un pret care era stabilit pentru energia termica in urma auditului energetic la care toata lumea a fost de acord ca este cel corect, iar al doilea proiect a fost marirea pretului la populatie. Atunci, la al doilea proiect, o parte din consilieri nu si l-au asumat (facand referire la alesii PNL – n.r.). Intai, au fost de acord ca trebuie marit pretul iar cand s-a ajuns la populatie nu au mai vrut, ca pierd votanti. Aici este problema, lipsa asta de pragmatism in luarea unor decizii. Asta ne-a adus in situatia in care suntem. Data trecuta o parte din colegii nostrii spuneau ca nu trebuie marit pretul. Acum nu au fost de acord cu micsorarea tarifului. Nu mai stiu ce doresc! Aveti un reprezentant la regie, domnul Sorin Nacuta, director tehnic, care putea sa vina cu o solutie pe care sa o prezentati in sedinta. Sa spuneti ca: asta este solutia cea mai buna fata de cea de pe ordinea de zi. Insa nu se vrea nimic”, a precizat consilierul local PMP, Sorin Olariu.

 

Analize peste analize doar in societatile care nu prezentau interes

 

Seria acuzatiilor venite din partea liderului PMP Pascani a continuat. Olariu a atras atentia asupra faptului ca alesii PNL au facut analize proprii la serviciile din subordinea Consiliului Local, cum ar fi SC CLP Eco Salubritate, Prest Serv Apa (PSA) – fosta DAC dar si RAGCL, insa au luat masuri ca si consilieri doar la doua servicii, unde nu prezenta interes: Salubritate si PSA. Nu si RAGCL. In alta ordine de idei, Olariu a atras atentia, subit, cum ca, consilierii liberali l-ar proteja pe membrul de partid Sorin Nacuta, actual director tehnic RAGCL.

 

„Acum un an de zile au fost niste comisii de analiza la PSA, SC EcoSalubritate si RAGCL. In urma analizelor facute, PSA a fost pus in ghilotina, EcoSalubritate la fel, dar cand s-a ajuns la RAGCL … a fost liniste. Eu tot am spus ca nu este in regula la regie cum merg lucrurile. Sa facem ceva. RAGCL produce peste 1 000 000 lei anual pierderi. Nimeni nu a facut nimic. Noi trebuie sa luam decizii doar sub influenta emotiilor si a presiunii electorale. Stim sa ne uitam numai la electorat, sa castigam voturi. Cand scumpim nu votam ca nu dam bine, cand ne suparam nu mai votam nimic”, a mai spus Sorin Olariu.

 

About Catalin MIHAILA

Jurnalist Redactor - șef

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Domeniul de milioane în care Florian Coldea a investit banii din traficul de influență! Prețul exorbitant al vilei în care se va muta fostul cap al SRI

Florian Coldea a strâns o adevărată avere imobiliară în ultimii ani, totul datorită serviciilor de ...