Acasă » REGIONAL » Moldova » Sucevean sanctionat de politistii TF Pascani
pmp

Sucevean sanctionat de politistii TF Pascani

 

În perioada 13 – 14 ianuarie a.c., poliţiştii Secției Regionale de Poliție Transporturi Iași au desfășurat o serie de activităţispecifice pe linie de investigaţii criminale, investigarea criminalităţii economice şi ordine publică pe magistralele de cale ferată 500, 600 şi secţiile adiacente pentru prevenirea și combaterea activităților comerciale ilicite, prevenirea cerșetoriei și vagabondajului precum și pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică în stațiile de cale ferată, zonele adiacente și în trenurile de călători.

  

Poliţiştii au beneficiat de sprijinul jandarmilor, poliţiştilor locali şi reprezentanţilor CFR Iaşi. Au fost patrulate 116 trenuri de călători şi 58 de staţii de cale ferată.  

Au fost controlate 19 societăţi comerciale şi 16 autovehicule. Au fost depistaţi 65 de călători frauduloşi şi un urmărit naţional. Au fost depistaţi 2 vânzători ambulanţi neautorizaţi şi 3 minori lipsiţi de supraveghere.

 

Au fost legitimate 216 persoane. Au fost aplicate 81 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 9.485 lei, dintre care 45 conform Legii nr. 61/1991, 5 conform Legii nr. 12/1990, 20 conform H.G. nr. 203/1994, 3 conform Legii  nr. 333/2003,1 conform Legii nr. 38/2003.

 

Au fost constatate 2 infracţiuni, dintre care una de natură economică, iar una de natură judiciară. Spre exemplu, la data de 13 ianuarie a.c., poliţiştii Postului de Poliție Transporturi Feroviare Pașcani au depistat în Stația C.F.R. Pașcani un bărbat, din  judetul Suceava, care avea asupra sa un bagaj voluminos ce conținea pantaloni şi oale, bunuri pe care ar fi intenţionat să le vândă în trenuriși localități din apropierea municipiul Pașcani și pentru care nu deţinea documente de provenienţă si transport.

 

Bunurile au fost ridicate în vederea confiscării, iar bărbatul  a fost sancţionat contravenţional conform Legii nr. 12/1990.

 

About Eduard PANAIT

Jurnalist

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Domeniul de milioane în care Florian Coldea a investit banii din traficul de influență! Prețul exorbitant al vilei în care se va muta fostul cap al SRI

Florian Coldea a strâns o adevărată avere imobiliară în ultimii ani, totul datorită serviciilor de ...