Acasă » CULTURAL » SUSPANS cu GEORGE ARION. Într-o pădure întunecată
pmp

SUSPANS cu GEORGE ARION. Într-o pădure întunecată

Într-o pădure întunecată” de Ruth Ware o are ca protagonistă pe Nora Shaw, o scriitoare de romane polițiste. Aceasta iubește singurătatea care îi asigură liniștea pentru scris. Și totuși, ea este smulsă din solitudine de o invitație la o petrecere a burlăcițelor. O bună prietenă a ei, Clare, pe care n-a mai văzut-o de mulți ani, se pregătește de măritiș. Întâlnirea are loc la o cabană, într-o pădure, într-o izolare deplină. La început, totul se desfășoară sub cele mai promițătoare auspicii. Se bea, se mănâncă, se râde, se organizează ședințe de spiritism, iar unele fete se droghează.

Dar treptat-treptat, în casa unde telefoanele mobile nu au semnal și nu funcționează nici telefonul fix, se instaurează neliniștea. Ceea ce se dorea să fie un prilej de bucurie și de destindere la un sfârșit de săptămână se transformă într-un coșmar. Participantele la sindrofie se studiază cu suspiciune unele pe altele, își pun întrebări incomode, își aruncă răutăți. Mai mult, în pădure se zăresc în zăpadă urmele cuiva necunoscut, și astfel tensiunea ajunge să devină insuportabilă. Până la urmă cineva apasă pe trăgaciul unei puști și James, viitorul soț pe care și l-a ales Clare, moare. Accident? Crimă cu premeditare? Și cine l-a chemat pe bărbat la această reuniune a fetelor? Nora se trezește la spital, conectată la aparate, fără să-și mai aducă aminte prin ce a trecut.

Începe un dureros proces de rememorare a faptelor întâmplate înainte de tragicul eveniment, dar și de recuperare a unor istorii din trecutul său. Face multe supoziții, se torturează analizându-se pe ea și pe ceilalți, dar până când descoperă adevărul cunoaște o spaimă cumplită, deoarece este bănuită ca fiind ucigașa.  „Într-o pădure întunecată” este un roman despre falsitatea relațiilor dintre oameni, despre răutate, perfidie, cruzime, răzbunare și ură. O carte excelent scrisă, cu o fină analiză psihologică și cu multe ruperi de ritm, cu un deznodământ la care nu te aștepți, așa cum se cuvine să aibă un thriller.

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Film educaţional despre habitatele sturionilor sălbatici din bazinul Mării Negre, disponibil online – VIDEO

„The Last Sturgeon”, film despre habitatele sturionilor, este disponibil online. Producţia dispune de rezoluţii şi ...