Acasă » IT / Stiinta » Telefonul nu se încarcă: care este soluția și ce poți să încerci
thomplast

Telefonul nu se încarcă: care este soluția și ce poți să încerci

Dacă telefonul nu se încarcă, atunci când îl conectezi la priză sau la laptop, în spatele acestei situații nefericite ar putea fi o serie de explicații. Mai jos, voi oferi câteva soluții pe care să le încerci, înainte să ajungi cu el la service.

Sunt multe motive pentru care smartphone-ul din dotare refuză să se încarce. Partea tristă este că ai deseori nevoie de telefon și, atunci când pare că s-a stricat, devii îngrijorat. Unii s-ar putea chiar panica. Pe vremuri, dacă nu se mai încărca, îi scoteai bateria, curățai un pic contactele și o puneai la loc. În 2019 însă, acea soluție nu mai există și ești forțat să devii mult mai creativ din prisma tertipurilor pe care le ai în vedere.

Când telefonul nu se încarcă, de cele mai multe ori, te confrunți cu o problemă hardware. În câteva cazuri, s-ar putea totuși să fie și un detaliu software în spatele problemei. Atunci, înainte de orice altceva, ar fi bine să-ți închizi complet și să-ți redeschizi aparatul, după care să încerci din nou să-l conectezi la priză.

Dacă tot nu vrea să se încarce, schimbă cablul de încărcare. Eventual, schimbă transformatorul pe care îl bagi în perete cu portul USB la care îți conectezi smartphone-ul. În cazul în care ai un alt telefon în casă sau dispozitiv care se încarcă prin intermediul aceluiași port, testează încărcătorul și cablul folosind acel aparat adițional.

Conectează-ți telefonul la laptop și vezi dacă se încarcă așa sau dacă este recunoscut de sistem, în cazul în care nu face nimic la priză. Uită-te atent la cablul de încărcare și asigură-te că este în stare perfectă din punct de vedere vizual. Nu este ros, fără protecție sau oxidat în vreun fel.

Mai mult, pe playtech.ro

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Huawei a lansat telefonul care-i stinge lumina

Din mai și până acum, Huawei s-a regăsit în situația incertitudinii. Accesul la serviciile Google, ...