Acasă » REGIONAL » Moldova » Trafic restricționat pe drumul Blăgești – Cotnari. Se toarnă ultimul strat de asfalt

Trafic restricționat pe drumul Blăgești – Cotnari. Se toarnă ultimul strat de asfalt

Pe drumul județean 281C: intersecţie DN 28A (Blăgeşti) – Hărmăneşti –Todireşti – Coasta Măgurii – Cotnari – intersecţie DN 28B (Cotnari), aflat în proces de modernizare, constructorul a început turnarea stratului de asfalt.
Potrivit reprezentanților Consiliului Județean, au fost montate toate podețele, fiind refăcute inclusiv cele de la intrarea în gospodării, au fost amenajate rigolele rutiere și betonate șanțurile. Acolo unde a fost necesar, s-au realizat ziduri de sprijin și fundații adâncite de parapet pentru consolidarea corpului drumului și protecția acestuia. Pentru stabilizare s-a folosit procedeul de reciclare a vechiului asfalt și îmbunătățirea acestuia cu ciment, peste care apoi a fost așternut un strat de balast și piatră spartă.
”Nu mai este mult până când acest drum va fi redat în cele mai bune condiții circulației rutiere. A fost o lucrare de amploare care a creat uneori și disconfort celor care au călătorit în această zonă, dar în final rezultatul este unul așteptat. Și cum investiția a fost una pe măsură, sper ca și șoferii, și mă refer mai ales la cei care conduc camioane de mare tonaj, să respecte eforturile făcute pentru a avea infrastructură modernă și să nu pună propriul interes mai presus de legislația circulației pe drumurile publice”, a spus Maricel Popa, președintele CJ Iași.
Investiția la acest drum județean este asigurată prin Programul Național de Dezvoltare Locală II.

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

DOC | Propuneri aduse la „Lista de investiții” a bugetului pășcănean de către consilierul local PMP Sorin Olariu. Iată ce proiecte vizează

Au început să fie făcute propuneri pentru „Lista de investiții” pe anul 2021 la Bugetul ...