Acasă » REGIONAL » Moldova » Permise reținute la Târgu Frumos în urma unui control al polițiștilor și al reprezentanților RAR

Permise reținute la Târgu Frumos în urma unui control al polițiștilor și al reprezentanților RAR

La data de 5 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Târgu Frumos împreună cu reprezentanți ai Registrului Auto Român au acționat, pe raza de competență, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră pe drumurile publice și prevenirea accidentelor rutiere.

În cadrul acțiunii au fost controlate 45 de autovehicule și au fost legitimate 55 de persoane. În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 18 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 5.800 de lei, dintre care 5 pentru defecțiuni tehnice minore, 3 pentru nerespectarea regimului legal de viteză pe drumurile publice și 10 pentru alte abateri.

De asemenea, au fost reținute 2 permise de conducere și au fost retrase 5 certificate de înmatriculare. Un bărbat, de 50 de ani, din județul Neamț, a fost sancționat contravențional, cu amendă, fiindu-i reținut permisul de conducere, conform O.U.G. nr. 195/2002, deoarece a condus un auto, pe DE 583, în comuna Strunga, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, în urma testării sale cu aparatul etilotest rezultând o valoare sub 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Un tânăr, de 24 de ani, din județul Vaslui, a fost sancționat contravențional, cu amendă, conform O.U.G. nr. 195/2002, deoarece a condus un autoturism, în comuna Strunga, având montate pe autoturism anvelope de alte dimensiuni decât cele prevăzute în cartea de identitate a vehiculului. De asemenea, s-a dispus retragerea certificatului de înmatriculare al autoturismului.

About Eduard PANAIT

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Reguli de respectat pentru vânzări online fără riscuri

Există o serie de reguli de siguranță care pot fi adoptate pentru a evita fraudele ...