Acasă » REGIONAL » Moldova » Traian Băsescu, dezvăluiri care cutremură România. Arafat și Vela, spulberați
nomad

Traian Băsescu, dezvăluiri care cutremură România. Arafat și Vela, spulberați

Fostul președinte Traian Băsescu critică extrem de dur Guvernul Orban, dar și Opoziția, în contextul în care România este lovită atât de pandemie, cât ți de un val de inundații.Traian Băsescu acuză că banii primiți de la Bruxelles, 3 miliarde de euro, au fost împrăștiați pe ajutoare de şomaj şi câteva IMM-uri. Nu au scăpat de tirul lui Băsescu nici Arafat, care „stă pitit”, nici ministrul de Interne, Marcel Vela.

„Doamne, cât de relaxaţi sunteţi,

Zilnic cifrele îmbolnăvirilor de COVID-19 arată eşecul soluţiilor guvernului în combaterea pandemiei. Inconsecvenţa, ezitările, incapacitatea de a anticipa minimal evoluţiile unei situaţii de urgenţă, au făcut ca astăzi, fiecare cetăţean să fie transformat de guvernanţi într-un „arafat” care trebuie să se autosalveze fără a avea la dispoziţie nici sute de maşini roşii, nici pompieri, nici secţiile ATI ale spitalelor şi nici faima de salvatori.

A dispărut de pe ecrane şi „ministrul cu elice” care inspecta frontierele şi ne prezenta moda tip „dandy tomnatic” de la pupitrul Ministerului de Interne, însoţit de „Salvatorul Naţional”, care azi nu mai spune nimic, nici despre bilanţul în creştere al îmbolnăvirilor de COVID-19, dar nici despre inundaţiile catastrofale care au acoperit o treime din judeţele ţării. Sunt inundaţii cu efecte majore pentru populaţie iar Arafat stă pitit, nu lansează răstit ordine peste ţară şi nu mai trimite televiziunile să filmeze maşinile roşii pe DN 1.

În faţa dezastrului produs de inundaţii guvernul nu scoate nicio vorbă, nu anunţă niciun fel de măsuri de diminuare a efectelor inundaţiilor. Pur şi simplu se face că nu vede, nici vieţile curmate de ape, nici casele dărâmate de viitură, nici podurile dărâmate, nici localităţile izolate, nici câmpurile acoperite de ape.

În ce priveşte criza economică, guvernul a adoptat o atitudine contemplativă, mulţumindu-se să împrăştie pe ajutoare de şomaj şi câteva IMM-uri, cei 3 miliarde de Euro primiţi de la Bruxelles.
Fără a avea capacitatea construirii rapide a unui „plan de acţiune”, credibil pentru a valorifica oportunităţile financiare şi fiscale puse la dispoziţie de Comisia Europeană, guvernul pur şi simplu aşteaptă să vină lovitura năpraznică a crizei economice, fără a face nimic pentru a o evita sau a-i diminua duritatea. În România, criza economică este adâncită de inacţiunea guvernului şi nu de coronavirus.

Pe fondul lipsei acţiunii guvernamentale, PSD-ul şi aliaţii săi, majoritari în Parlament, fac ce ştiu ei mai bine: presează pe dublarea alocaţiilor pentru copii şi creşterea pensiilor cu 40% de la 1 septembrie. Desigur, ambele măsuri sunt imposibil de pus în aplicare, nu atât prin prisma anului 2000, dar categoric imposibil de susţinut pentru bugetul anilor 2001 – 2002 şi 2003. Vezi mai multe pe EVZ.ro

G&B beton

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Dosar penal pentru un tânăr din Sirețel. A condus o mașină deși nu avea permis și se afla și sub influența alcoolului

În cursul zilei de ieri polițiștii Biroului Rutier Paşcani au depistat, pe raza comunei Sirețel, ...