Acasă » REGIONAL » Iasi » Trenul Prieteniei ticsit cu ţigări de contrabandă
nomad

Trenul Prieteniei ticsit cu ţigări de contrabandă

Peste 20.000 de pachete erau ascunse în cuşete, toalete sau plafoane.

Trenul Prieteniei care face legătura între Chişinău şi Bucureşti este plin cu ţigări de contrabandă. Oprit în staţie la Iaşi duminică, poliţiştii ieşeni au găsit mii de pachete cu ţigări de contrabandă ascunse în cuşete, sub chiuvete şi în plafoane.

Oamenii legii au identificat şase cetăţeni români ca fiind cei care au încercat să introducă în ţară cantitatea uriaşă de ţigări.

„În jurul orei 21.30, în punctul de trecere al frontierei Iaşi Feroviar, pe sensul de intrare în România s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor, călătorind ca însoţitori ai unor vagoane ale trenului accelerat 401, şase cetăţeni români, cu vârste cuprinse între 35 şi 48 de ani. În urma controlului au fost găsite, ascunse şi nedeclarate 410.780 de ţigarete, adică 20.539 de pachete, de provenienţă Republica Moldova. Ţigările erau ascunse în cuşete de serviciu, în plafoane, deasupra şi dedesubtul chiuvetelor de la capărul vagoanelor numărul 1, 2 şi 4, respectiv în capătul vagonului 6. Conform prevederilor legale a fost luată măsura ridicării ţigaretelor în valoare totală de 293.913 lei, în vederea confiscării şi sancţionării contravenţionale a persoanelor cu amenzi în valoare totală de 50.000 lei“, au precizat reprezentanţii Poliţiei de Frontieră.
Citeste mai multe pe www.ziaruldeiasi.ro

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Proiectul legii privind carantinarea şi izolarea, cu modificările PSD, aprobat în Camera Deputaților

Proiectul Legii privind carantinarea şi izolarea, cu modificările PSD, a fost aprobat, joi seară, în ...