Acasă » REGIONAL » Moldova » ULTIMA ORĂ Decizie importantă luată de Sinodul Permanent al Bisericii Ortodoxe Române

ULTIMA ORĂ Decizie importantă luată de Sinodul Permanent al Bisericii Ortodoxe Române

În Sala Sinodală din Reședința Patriarhală s‑a desfășurat luni, 4 iulie 2022, ședința Sinodului Permanent al Bisericii Ortodoxe Române, sub președinția Preafericitului Părinte Patriarh Daniel. În cadrul ședinței de lucru au fost desemnați prin vot secret consultativ candidații pentru alegerea de Episcop titular al Eparhiei Daciei Felix.

Sinodul Permanent a fost deschis de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, care a prezentat ordinea de zi a ședinței de lucru. „Episcopia Daciei Felix este o eparhie care se află sub autoritatea directă a Patriarhiei Române, ca și Episcopia Ortodoxă Română a Ungariei și Episcopia Ortodoxă Română a Australiei și Noii Zeelande. Întrucât nu au sinod mitropolitan, după procedura din Statut, sinodul mitropolitan este înlocuit de Sinodul Permanent, care are rol consultativ și validează candidații propuși. În 17 februarie 2022, la Episcopia Daciei Felix scaunul de Episcop a devenit vacant prin transferarea temporară a Preasfințitului Părinte Daniil Stoenescu până la 1 octombrie 2022 în postul de Arhiereu‑vicar al Episcopiei Devei și Hunedoarei, urmând ca din 1 octombrie 2022 să fie pensionar”, a spus Preafericitul Părinte Patriarh Daniel citat de ziarullumina.ro.

Cei doi candidați desemnați pentru alegerea de Episcop al Daciei Felix sunt Preasfințitul Părinte Ieronim Sinaitul, Episcop‑vicar patriarhal, și Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop‑vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Societăți din Podu Iloaie luate la control de polițiști. Amenzi de peste 45.000 lei

La data de 8 august a.c., în intervalul orar 08.00 – 12.00, polițiștii din cadrul ...