Acasă » REGIONAL » Moldova » ULTIMA ORĂ Primul caz de infecție cu coronavirus, confirmat oficial în România. Raed Arafat: Este în stare bună, nu prezintă simptome
nomad

ULTIMA ORĂ Primul caz de infecție cu coronavirus, confirmat oficial în România. Raed Arafat: Este în stare bună, nu prezintă simptome

Este vorba despre o persoană din Gorj care a luat contact cu italianul care a fost în România.

“Putem confirma – există diagnosticul virusologic pozitiv realizat la Institutul Matei Balș, confirmat de profesorul Streinu-Cercel. România are începând de miercuri seara un caz de coronavirus confirmat. Ieri, la ora 23:00 a avut loc o conferință de presă susținută de Victor Costache, ministrul Sănătății, și secretarul de stat Raed Arafat, directorul Departamentului pentru Situații de Urgență.

Este vorba despre una dintre persoanele din Gorj care a intrat în contact cu italianul în vârstă de 71 de ani, în perioada de cinci zile în care s-a aflat la noi în țară.

Există suspiciuni că ar mai putea fi un al doilea caz de coronavirus în România, relatează Carla Tănasie, jurnalist Digi24. Testele nu sunt însă finalizate în acest caz. Dacă se confirmă și a doua infectare, atunci cele două persoane vor fi transferate la Institutul Matei Balș din București.

Totodată, la „Matei Balș” sunt 33 de probe de la Gorj pentru care se așteaptă rezultatul. De altfel, autoritățile italiene au anunțat miercuri seară că acesta ar fi contaminat trei persoane după ce a ajuns în țara sa. Este vorba despre un angajat și de un client al restaurantului pe care îl deține italianul în vârstă de 71 de ani, dar și despre italianul în vârstă de 51 de ani, care a fost și el în România.

G&B beton

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Primăria Pașcani a finalizat procedurile pentru dezinfecția scărilor de bloc

Primăria Pașcani a reușit să finalizeze procedurile de achiziții pentru activitățile de dezinfecție a scărilor ...