Acasă » POLITIC » Ultima șansă de achitare a lui Dragnea. Bolcaș, despre PUNEREA în LIBERTATE. ”Există precedente”

Ultima șansă de achitare a lui Dragnea. Bolcaș, despre PUNEREA în LIBERTATE. ”Există precedente”

Avocatul Lucian Bolcaş a analizat şansele de reuşită ale lui Liviu Dragnea la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care va decide mâine dacă admite sau nu recursul în casaţie. 

“Există precedente în asemenea situaţii şi împrejurarea invocată care se bazează pe considerentele şi dispoziţia ÎCCJ sunt argumente suficiente pentru admiterea unei astfel de contestaţii. În mod normal, punerea în libertatea nu este obligatorie la recursul în casaţie, se poate dispune rejudecarea cauzei şi menţinerea în arest. Dar punerea în libertate aici este legată de anularea fostei hotărâri. Anularea fostei hotărâri înseamnă şi anularea condamnării”, a declarat avocatul Lucian Bolcaş în exclusivitate pentru DC NEWS.

Liviu Dragnea, solicitare de anulare a condamnării

“Se poate observa că fapta pentru care am fost condamnat nu întruneşte elementele de tipicitate ale infracţiunilor de abuz în serviciu sub forma instigării ca formă a participaţiei penale, întrucât fapta de abuz în serviciu a doamnei Alesu Floarea, la care se presupune că aş fi instigat-o, sugerandu-i să le menţină în funcţie pe cele două angajate, nu întruneşte condiţiile de tipicitate ale infracţiunii de abuz în serviciu, aşa cum a fost ea prevăzută de legiuitor. Pe cale de consecinţă, a minori ad maius, ar fi absurd să se reţină în sarcina mea instigarea la o faptă care nu îndeplineşte ea însăşi condiţiile de tipicitate ale infracţiunii incriminate de textul de lege. În plus, în actualul sistem de drept român instigarea neurmată de executare nu se pedepseşte.(…) Mai mult decât atât, vă rog să observaţi că in cazul de faţă, instanţa s-a subrogat practic legii în sine, ridicand la nivelul puterii unui act normativ emis de Parlament, propriile deducţii şi raţionamente juridice”, se arată în documentul publicat de Monitorul Justiției, citează Mediafax.

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Un nou mandat pentru primarul comunei Moțca, Constantin Serioja Hobincă. Majoritate obținută în Consiliu Local

Cetățenii comunei Moțca au ales să continue în următorii patru ani cu actualul primar. În ...