Acasă » REGIONAL » Harlau » Un alt șofer fără permis prins de polițiștii din Hârlău
thomplast

Un alt șofer fără permis prins de polițiștii din Hârlău

În cursul zilei de ieri, poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 9 Poliţie Rurală Hârlău au oprit, pentru control, pe DC 117, în comuna Belcești, un autoturism, condus de un tânăr, de 20 de ani, din localitate. În urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere. Cercetările continuă.

De asemenea, în noaptea de 22 spre 23 iunie a.c., polițiștii din cadrul Poliţiei Oraşului Hârlău şi Secţiei nr.9 Poliţie Rurală Hârlău au acţionat, pe raza de competenţă, pentru asigurarea unui climat corespunzător de siguranță publică și prevenirea accidentelor rutiere.

În cadrul acțiunii au fost controlate 13 societăți comerciale și au fost verificate 33 de autovehicule și 4 atelaje hipo, fiind legitimate 91 de persoane.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 41 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 17.870 de lei, dintre care 26 conform Legii nr. 61/1991, 14 conform O.U.G. nr. 195/2005 și una conform Legii nr. 12/1990.

Un bărbat, de 44 de ani, din comuna Erbiceni, a fost sancționat contravențional, cu amendă în cuantum de 500 de lei, conform Legii nr. 61/1991, deoarece a provocat scandal la domiciliu, adresându-i cuvinte şi expresii jignitoare fostei soţii.

Un bărbat, din comuna Scobinți, a fost sancționat contravențional, cu amendă, fiindu-i reținut permisul de conducere, conform O.U.G. nr. 195/2002, deoarece a fost depistat conducând unautoturism, pe DE58, în localitatea Scobinți, cu viteza de 109 km/h, sectorul de drum fiind limitat la 50 km/h.

Un individ, de 49 de ani, din comuna Gropniţa, a fost sancționat contravențional, cu amendă în cuantum de 500 de lei, conform Legii nr. 61/1991, deoarece a servit băuturi alcoolice clienţilor, în afara programului de funcţionare al societăţii pe care o administrează.

About Eduard PANAIT

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Furnizarea apei, întreruptă în localitățile Boldești, Blăgești, Hărmăneștii Vechi, Hărmăneștii Noi

Din cauza lipsei de tensiune la Stația de pompare Boldești, ApaVital se află în neplăcuta ...