Un poștaș din România este judecat pentru delapidare. Asta, după ce bărbatul a declarat că i-a fost lene să le mai ducă pensiile oamenilor. Acesta a semnat de primire în numele beneficiarilor și a păstrat banii în geantă.
Un poștaș din România nu a mai livrat pensiile din lene. Ce s-a întâmplat cu bărbatul
O situație revoltătoare a avut loc în Iași unde un poștaș a lăsat oamenii fără pensii zile întregi. Acum, bărbatul este într-un proces pentru acuzații de delapidare. El a declarat că nu a distribuit pensiile anumitor beneficiari pe motiv că aceștia locuiau prea departe, iar lui i-a fost lene să parcurgă distanțele.
Ads.
Mai mult, în loc să livreze pensiile la timp, bărbatul a semnat în numele acestora și a păstrat sumele în geantă, afirmând că avea intenția de a le livra ulterior. Poștașul a fost judecat pentru fals în înscrisuri oficiale, uz de fals și delapidare, după ce a semnat în locul a 17 pensionari timp de două zile consecutive și a reținut banii, fără a-i folosi.
Întâmplarea a avut loc în februarie 2018, când angajatul a ridicat pensiile și alocațiile din oficiul poștal și a plecat să le împartă. Totuși, până la finalul programului, nu a reușit să ajungă la 7 dintre beneficiari, care locuiau la distanță mai mare. Pentru a evita drumurile lungi, a semnat cupoanele de primire și s-a întors acasă cu banii în geantă. În ziua următoare, scenariul s-a repetat și a mai semnat încă 10 cupoane de primire.
După câteva zile, dirigintele ghișeului poștal a descoperit incidentul în urma unui control al genții poștașului, unde se aflau 9.971 de lei. Banii au fost returnați imediat către oficiul poștal, iar angajatul a primit o penalizare financiară minoră de 22,11 lei pentru întârzierea distribuirilor.
Cu toate că a fost penalizat, situația nu s-a încheiat, Prachetul de pe lângă Judecătoria Iași, România, decizând să preia dosarul. Bărbatul a explicat în fața anchetatorilor că intenționa să livreze pensiile ulterior și că a semnat în locul beneficiarilor pentru a evita procedura de predare a banilor la oficiu. Versiunea a fost susținută și de dirigintele său, care a confirmat că poștașul ar fi avut intenția de a livra banii ulterior. Acest fapt a dus la achitarea poștașului de către judecătoria Iași, dar decizia instanței nu este definitivă, cazul fiind acum judecat în recurs la Curtea de Apel Iași.
Sursa: RomâniaTV.net