Acasă » LIFESTYLE » Unul dintre cele mai spectaculoase drumuri din România va fi deschis vara aceasta. Pe unde trece Transapuseana VIDEO 
pmp

Unul dintre cele mai spectaculoase drumuri din România va fi deschis vara aceasta. Pe unde trece Transapuseana VIDEO 

Al doilea lot din cel mai spectaculos drum din Alba, Transapuseana, urmează să fie deschis în vara acestui an. Autoritățile spun că în august ar urma să fie recepționate lucrările și pe lotul al doilea. Drumul leagă autostrada Sebeș-Turda, de Abrud și Apuseni, prin Aiud.

Drumul este accesibil pe lotul I ce a fost deja recepționat, la începutul lunii mai.

În ședința din luna mai, Consiliul Județean Alba a aprobat documentația pentru alocarea finanțării în etapa a doua. Proiectul ”Modernizare drum judeţean DJ107I: Aiud (DN1)-DN74 (Cerbu)” este finanțat prin POR 2014-2020, dar a fost etapizat, conform alba24.ro.

Valoarea investiţiei este de peste 358 lei inclusiv TVA.

Valoarea totală a proiectului necesară implementării etapei a II a proiectului, este de 177.244.604,86 lei inclusiv TVA, iar termenul pentru depunerea cererii de finanțare în a doua etapă este 31 mai. Termenul estimat de finalizare a etapei a II-a a proiectului este de 30 iunie 2025. Lucrările ar trebui să fie gata însă în august anul acesta.

Drumul judeţean DJ107I are originea în centrul municipiului Aiud şi străbate culmile Munților Trascăului și Metaliferi, traversând teritoriul administrativ al municipiului Aiud şi al comunelor Râmeţ, Ponor, Mogoş şi Bucium, cu finalizarea traseului în drumul naţional DN74, în partea de est a oraşului Abrud.

Lot I:43,5 km Aiud-Ponor (contract încheiat în 6 decembrie 2022, lucrări recepționate în mai 2024)

Lot II: 36,5 km Ponor – Mogoș – Bucium – intersecția DN74 (contract încheiat în 4 aprilie 2023; termen estimate iulie-august 2024)

Contractele au inclus lucrări de: modernizare infrastructură rutieră, colectare și evacuare ape pluviale, consolidare/reabilitare/înlocuire poduri.

Pe tronsoane, mai sunt prevăzute piste de biciclete, trotuare modernizate, stații de transport public.

Transalpina de Apuseni” va avea o lungime de 78,43 de kilometri, 6.700 metri pătrați de piste de biciclete, 21 de stații de autobuz, 12.610 metri pătrați de trotuare, 14 poduri noi și aproximativ 200 de podețe.

continuare pe Ziare.com

About Redacția

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Vine noua pandemie?! Virusul mortal care a speriat lumea. Nu are vaccin sau tratament

Autoritățile indiene iau măsuri rapide pentru a preveni răspândirea virusului Nipah după moartea unui băiat ...