Acasă » REGIONAL » Iasi » USAMV își deschide larg porțile pentru noii studenți: 670 de locuri la buget, la admitere
thomplast

USAMV își deschide larg porțile pentru noii studenți: 670 de locuri la buget, la admitere

Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi (USAMV Iaşi) va pune la dispoziţia absolvenţilor de liceu şi studii de licenţă peste 1.500 de locuri la admiterea din luna iulie a acestui an.

Cele 1.500 de locuri sunt atât pentru studiile de licenţă, dar şi pentru cele de masterat. Ministerul Educaţiei Naţionale a aprobat pentru USAMV 975 de locuri pentru studiile de licenţă, dintre acestea 670 de locuri fiind la buget, iar 305 de locurila taxă. Dintre cele 670 de lcuri la buget, 25 de locuri sunt destinate special absolvenţilor liceelor din mediul rural.
În cazul studiilor de masterat, absolvenţii de facultate au la dispoziţie 544 de locuri, dintre acestea majoritatea fiind la buget. Astfel, 430 de licenţiaţi vor putea să urmeze studiile la USAMV fără să plătească taxă de şcolarizare.
O noutate în acest an este că Facultatea de Horticultură de la USAMV Iaşi introduce o nouă specializare la studiile de licenţă, respectiv Biotehnologii agricole, pentru care au fost aprobate 25 de locuri de la buget şi 10 locuri la taxă. În cadrul acestei specializări, viitorii studenţi vor învăţa cum se realizează soiuri de plante mai rezistente care permit obţinerea de recolte ce se pot dezvolta pe soluri mai puţin prietenoase, sau chiar aride.
Candidaţii pentru locurile de la USAMV Iaşi îşi pot depune dosarele în perioada 15 – 26 iulie la domeniile Agronomie, Horticultură, Zootehnie, Inginerie şi management în agricultură şi dezvoltare rurală, Ingineria produselor alimentare, Ingineria mediului, Biotehnologii şi Biologie. Înscrierea candidaţilor la domeniul Medicină Veterinară va avea loc înperioada 15 – 25 iulie 2019, iar testul grilă se va desfăşura în data de 26 iulie 2019.
Cu excepţia candidaţilor de la Medicină Veterinară, admiterea la USAMV se face pe baza notelor obţinute la probele de Bacalaureat. Astfel, în proporţie de 50% contează nota de la proba scrisă de Limba şi literatura română, iar 50% nota obţinută la o probă scrisă la alegere din cadrul examenului de Bacalaureat. La Medicină Veterinară, rezultatul testului grilă contează în proporţie de 30%, iar 70% media de la Bacalaureat.

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Pășcănean depistat băut la volanul unei mașini

Ieri, polițiștii din cadrul Secției nr. 2 Poliție Iași au depistat, pe raza municipiului Iași, ...