Acasă » REGIONAL » Moldova » VIDEO | Demersuri pentru asfaltarea drumurilor comunale din Miroslovești
thomplast
jurnalul regional

VIDEO | Demersuri pentru asfaltarea drumurilor comunale din Miroslovești

Asfaltarea drumurilor din comuna Miroslovești este o prioritate pentru actualul primar Constantin Cojocaru. Fiind deficitari la acest capitol datorită și faptului că nu s-au făcut demersuri în acest sens în anii precedenți, edilul șef a depus mai multe proiecte la instituțiile statului. O parte din ele au fost declarate eligibile și urmează a fi finanțate iar altele se află în stadiul de analiză.

„Suntem deficitari în ceea ce privește modernizarea drumurilor de interes local. Astfel că ne-am axat în această privință pentru atrageri de fonduri guvernamentale în scopul modernizării lor. Avem depus prin PNDL II un proiect în sumă de 3 milioane de euro fiind vorba despre asfaltarea a circa 12 km de drum și așteptăm un răspuns din partea lor. Prin AFIR avem un proiect în valoare de 1 milion de euro pentru asfaltarea a 4,5 km de drum. Proiectul a fost declarat eligibil și așteptăm finanțare. Am mai depus documentații la Fondul de Dezvoltare și Investiții pentru modernizarea prin asfaltare a 25 km de drum și așteptăm un răspuns din partea autorităților. Practic încercăm prin orice metode legale să obținem finanțare, mai ales că bugetul local al comunei nu suportă asemenea investiții. Dacă obținem finanțarea dorită acoperim 90% din necesar”, a declarat primarul comunei Miroslovești, Constantin Cojocaru.

Un proiect important pentru comunitate este cel cu privire la extinderea rețelei de gaze naturale. Proiectul se desfășoară în patru etape și în curând va începe cea de a treia parte de execuție. Banii în acest scop provin de la bugetul comunei în urma economiilor făcute de actuala conducere. Mai multe despre proiectele realizate de primar urmăriți în interviul video de jos.

About Catalin MIHAILA

Jurnalist Redactor - șef

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Cererea consilierului Sorin Olariu privind amenajarea unui sens giratoriu provizoriu la Kaufland, ignorată de autorități

Problema intersecției din apropierea magazinului Kaufland unde au loc cele mai multe evenimente rutiere nu ...