Acasă » REGIONAL » Moldova » VIDEO | Dezastru ecologic la Pașcani. Reacție dură din partea consilierului Olariu la adresa actualei conduceri

VIDEO | Dezastru ecologic la Pașcani. Reacție dură din partea consilierului Olariu la adresa actualei conduceri

Consilierul local PMP Pașcani, Sorin Olariu a postat pe rețeaua de socializare mai multe clipuri video în care relatează dezastrul ecologic de la groapa de gunoi. Deși ar trebui depozitat doar resturi vegetale, Sorin Olariu arată că de când s-a schimbat conducerea municipiului deșeurile necontrolate în zonă sunt tot mai mari. Tot liderul mișcării populare îl critică pe primarul Marius Pintilie de faptul că deși se declară un ecologist convins nu face altceva decât să persiste în aceleași probleme lăsate de fosta conducere PSD. „Mizeria nu este numai la groapa de gunoi ci și în sufletele lor”, este concluzia trasă de Sorin Olariu, așa după cum se poate vedea și în postarea video.

De cealată parte, actuala conducere recunoaște că se fac greșeli dar că în perioada următoare acestea vor fi remediate. Primarul Marius Pintilie a declarat faptul că atitudinea consilierului Olariu este una corectă. „Situația prezentată de domnul consilier Sorin Olariu este una corectă în fapt. Este greșit că se depozitează acolo altceva decât resturi vegetale. Din păcate cei de la serviciul de salubritate, EcoServ, depun la groapă resturi vegetale dar și nevegetale. Am primit o fotografie cum o mașină de la EcoServ depozitează un pat și resturi vegetale. Nu ascund că și la primărie sunt persoane care depozitează acolo alte materiale decât resturi vegetale. Nu au înțeles probabil că dacă ai un sac cu frunze, scoți frunzele din el și sacul îl depozitezi în altă parte. Dar o să-i fac să înțeleagă. Oricine va fi prins că depozitează altceva decât frunze vor primi amendă”, a spus primarul Marius Pintilie.

Viceprimarul Cristian Rățoi a declarat că într-adevăr au fost duse deșeuri, altele decât cele vegetale dar se exagerează când se spune că sunt munți de gunoie de câțiva metri. „Azi am trimis o echipă cu utilaje să-l strângă la un loc și să-l depozităm în mod controlat. Mizeria de acolo este de mai bine de patru luni de zile. Nu de acum de când suntem noi la Primărie. Și el (Sorin Olariu – n.r.) are o parte din vină pentru că a spus că a atenționat și sesizat și fosta conducere. Dar nu s-a mai ținut de sesizare. Acum nu poate spune că primarul și vicele a făcut mizeria aia”, a spus Cristian Rățoi. Acesta a venit cu o soluție, aceea de a face două platforme betonate, una cu compost și una pentru depozitarea resturilor de beton sau moluz. „Resturile de moluz sau beton pot fi folosite la terasamente sau întărirea drumurilor. Deci este necesar pentru municipiu. Este o treabă anevoioasă pentru că de câțiva ani de zile s-a depozitat aiurea și noi acum le tragem pentru alții. Ne-am apucat și de treabă prin oraș și bănuiesc că-l deranjează că facem ceva bun pentru municipiu. Trebuia să vină să-mi spună mie sau primarului de această problemă nu să facă video ca să primim amendă de la mediu. Tot pășcănenii o plătesc, tot de la buget se dau banii, care și așa nu ajung. Am o săptămână de când sunt viceprimar, nu pot să văd toate problemele deodată”, a declarat pentru Jurnalul Regional viceprimarul Cristian Rățoi.

De precizat faptul că Sorin Olariu, consilier local, a arătat în repetate rânduri faptul că nu se respectă decizia ca la groapa de gunoi să fie depozitate doar resturile vegetale. Acesta a atras atenția atât fostei conduceri dar și actualei. Sorin Olariu a mai precizat că va sesiza autoritățile competente să ia măsuri dacă nu se respectă hotărârile legale.

About Catalin MIHAILA

Jurnalist Redactor - șef

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Cunoscut DJ ieşean dealer de droguri, arestat aseară împreună cu iubita. Vila din Bârnova, întoarsă pe dos

Doi iubiţi din Iaşi, dealeri de droguri, au fost arestaţi aseară după ce au primit ...