STIRI DE ULTIMA ORA
Acasă » REGIONAL » Moldova » VIDEO | Eveniment sportiv important la Pașcani. 50 de ani de rugby

VIDEO | Eveniment sportiv important la Pașcani. 50 de ani de rugby

Pregătiri edilitare pentru evenimentul ce va avea loc duminică, începând cu ora 09.00, la Stadionul de Rugby din Pașcani. În acest an se împlinesc 50 de la înființarea rugby-ului pășcănean iar cu această ocazie toți sportivii locali se vor întâlni la un meci demonstrativ. Pentru ca evenimentul să se desfășoare cât de cât normal, viceprimarul Cristian Rățoi alături de angajații Serviciului Sere și cei de la Gospodărie Comunală au trecut la amenajarea terenului. Potrivit lui Rățoi, s-a cosit iarba, se va compacta și nivela terenul și va fi stropit gazonul cu apă.

„După cum știți în programul anual pe linia sportului am prins această aniversare a 50 de ani de la înființarea rugby-ului la Pașcani. Se va proceda exact ca la aniversarea a 100 ani de la înființarea fotbalului: meci demonstrativ și înmânarea unor cupe și plachete. Ne-am gândit și am fost solicitați de organizatori să întreținem și să amenajăm zona. Am început de ieri să cosim, au fost și alte echipe care au încercat să cosească materialul vegetal, s-a cărat vegetația și întrucât la meciul demonstrativ terenul nu prea este propice desfășurării unui meci de rugby ne-am gândit ca astăzi să-l udăm după care să băgăm un compactor pentru a-l nivela iar mâine vom îndepărta stratul vegetal total din fața terenului și vom amenaja un fel de parcare. Amenajând această parcare prin pietruire vom putea muta din piață sâmbăta și duminica comercianții cu mobilă sau care vând din mașină. În locul comercianților vom muta pe cei de lângă hală cu contracte pe șase luni de zile. Este multă muncă, ne vom încadra ca și timp, forță de muncă. Mulțumesc celor de la spații verzi și celor de la gospodărie comunală care au muncit exemplar până acum”, a spus viceprimarul Cristian Rățoi.

Antrenorul de rugby Neculai Tarcan a invitat pe toți pășcănenii să se alăture duminică, începând cu ora 09.00 la meciurile demonstrative ce vor avea loc. Evenimentul este organizat de Primăria Pașcani în colaborare cu alte persoane iubitoare de sport.

About Catalin MIHAILA

Jurnalist Redactor - șef

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Cetățenii orașului Hârlău rămân fără apă

În scopul igienizării rezervorului de apă potabilă din localitatea Hârlău, de 2500 mc capacitate, joi 23 ...