STIRI DE ULTIMA ORA
Acasă » Administratie » VIDEO | Plan de reabilitare a spațiilor verzi. S-a finalizat zona fostei biblioteci. Oamenii vor bănci printre blocuri

VIDEO | Plan de reabilitare a spațiilor verzi. S-a finalizat zona fostei biblioteci. Oamenii vor bănci printre blocuri

A doua zonă vizată în „Planul de reabilitare a spațiilor verzi” din municipiul Pașcani este aproape finalizat. Facem referire la zona din apropierea fostei Biblioteci Municipale, aleea spre Colegiul Național „Mihail Sadoveanu”. Viceprimarul Cristian Rățoi, cel care se ocupă de acest proiect, spune că va urma să se monteze instalații automate de irigare în toate zonele reabilitate.

„A doua zonă care ne-am propus să o reabilităm după strada Grădiniței unde deja s-au încheiat lucrările este cea de la fosta bibliotecă. Azi este al doilea TIR cu gazon pe care-l montăm. Ieri a fost primul TIR și pe lângă gazon am pus plante perene, arbuști și urmează să plantăm florile care le-am obținut în serele de la Pașcani. Este pata de culoare a acestui plan de reabilitare a spațiilor verzi”, a declarat viceprimarul.

Cristian Rățoi a explicat că urmează să se treacă pe strada Ștefan cel Mare – pe partea primăriei vechi – unde, în urma proiectului pe care-l va supune la vot în Consiliu Local, va instala tot ce înseamnă dispozitive de irigație. „Apoi vom veni cu montare de rulouri de gazon și flori anuale. Cele perene sunt deja plantate și arbuștii.

Legat de dispozitivele de irigare, la suprafața de circa 6000 mp cât avem de gazon, toată instalația se ridică până la suma de 80-90 000 lei. Această instalație își va face treaba noaptea pentru a evita evaporarea apei în exces și nu va implica personal de la seră. Am stabilit ca toate zonele care vor fi reabilitate în Pașcani să încercăm să le conectăm la o rețea de apă pentru a avea certitudinea că orașul va avea zone într-adevăr verzi și nu se va mai usca gazonul”, a subliniat Rățoi.

După ce angajații de la Spațiile Verzi termină intalația de irigare de montat și gazonul cu flori vor reabilita și scoarul central cât și celelalte două scuaruri laterale.

„Ne-am gândit să-l amenajăm astfel încât cetățenii care coboară din mașină să nu mai distrrugă spațiul verde.

Rog cetățenii să nu fie supărați că am făcut acum în zona bibliotecii vechi și nu în alte zone dar trebuie să se înțeleagă că este o zonă de tranzit. Toată lumea care trece spre școli, cartiere din zonă, merg pe aici.

Vom reabilita spațiile verzi și în alte zone din oraș, cum este zona Vale, dar ne limităm acum la ce sume de bani avem anul acesta și tragem de bani să putem acoperi cât mai mult spațiul verde pentru reabilitare.

Este adevărat că avem noroc că nu am plătit nici măcar montatul gazonului. Dacă era să apelăm la o firmă să-l monteze și să amenajeze aceste ronduri cu flori ne-ar fi costat de n-am fi avut bani să-i plătim.

Așa, cu oamenii care-i avem, cu inginerul peisagist angajat, în acești ani s-au făcut pași importanți. S-au montat aproape 2 hectare de gazon față de anii din urmă. Încercăm să facem orașul să redevină un oraș frumos și atrăgător”, a declarat viceprimarul Cristian Rățoi.

Oamenii din zona deal unde s-a reabilitat spațiul verde au solicitat viceprimarului să monteze mai multe bănci în apropierea scărilor de bloc. Asta deoarece, spun aceștia, în zonă sunt multe persoane în vârstă. Rățoi a promis că după ce se vor termina lucrările vor fi montate și bănci acolo unde cetățenii au făcut solicitări.

About Catalin MIHAILA

Jurnalist Redactor - șef

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Casa lui Keanu Reeves de la Hollywood, jefuită de 2 bărbați care purtau măști. Aceștia au luat un singur obiect

Locuința lui Keanu Reeves de la Hollywood a fost spartă de un grup de intruși, ...