Acasă » Administratie » VIDEO | Primăria Mircești a semnat acordul de înfrățire cu conducerea comunei Zagarancea, Republica Moldova

VIDEO | Primăria Mircești a semnat acordul de înfrățire cu conducerea comunei Zagarancea, Republica Moldova

Eveniment aparte pentru comuna Mircești. Primarul Leon Bălteanu a semnat acordul de înfrățire între localitatea pe care o reprezintă cât cu Zagarancea, din Republica Moldova, condusă de primarul Vasile Gaviuc. Activitatea a avut loc în data de 17 iulie a.c., în Mircești.

„Azi, 17 iulie 2021, în cadrul unei ședințe solemne, în localitatea Mircești, județul Iași, am semnat acordul de înfrățire dintre comuna Mircești și comuna Zagarancea. Alături de primarul comunei Mircești, dl. Leon Bălteanu am pus temelia unei colaborări de lungă durată sub toate aspectele, inclusiv de participare la proiecte transfrontaliere comune. Am vizitat casa memorială a poetului Vasile Alecsandri și biserica în care este îngropat alături de membrii familiei, precum și alte locuri de interes din satele Mircești și Iugani ce constituie comuna în cauză. Aducem sincere mulțumiri primarului Leon Bălteanu pentru primirea caldă și determinarea de a consolida relațiile frățești dintre localitățile noastre”, a spus primarul comunei Zagarancea, Vasile Gaviuc.

„Înfrățire! “Mircești” România – primar Bălteanu Leon și “Zagarancea” Rep. Moldova – primar Vasile Gaviuc. Aceeași istorie, aceeași limbă doar Prutul ne desparte. Cu bucurie în suflet, emoție și implicare am reușit să apropiem România de Rep Moldova. Prin această înfrățire vom realiza schimburi de experiențe culturale, sportive, etc. Acest eveniment a avut loc în data de 17.06.2021 ora 13, la Conacul poetului Vasile Alecsandri. Mulțumiri tuturor celor care s-au implicat pentru a putea fi realizată aceasta “Filă de Istorie”, a transmis și primarul comunei Mircești, Leon Bălteanu.

About Eduard PANAIT

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Reguli de respectat pentru vânzări online fără riscuri

Există o serie de reguli de siguranță care pot fi adoptate pentru a evita fraudele ...