Acasă » CULTURAL » Educatie » Volume din operele poetului Mihai Eminescu, donate de deputatul Năcuță școlii din Gâștești – Pașcani

Volume din operele poetului Mihai Eminescu, donate de deputatul Năcuță școlii din Gâștești – Pașcani

Biblioteca Școlii Gimnaziale „Ion Creangă” din Gâștești s-a îmbogățit cu 11 volume de carte din operele cunoscutului poet Mihai Eminescu. Donația a venit din partea deputatului PNL, pășcăneanul Sorin Năcuță, fost elev al unității de învățământ.
„Fond nou de carte la Biblioteca Școlii Gimnaziale ,,Ion Creangă” Gâștești. Inițiativa Asociației ACVO a adus 1000 de cărți în Biblioteca Școlii Gimnaziale „Ion Creangă” din Gâștești. Când eram elev al acestei școli și nu aveam PC și telefon performant, cărțile din această bibliotecă m-au bucurat și educat. În amintirea acelor timpuri frumoase, am donat și eu Bibliotecii 11 volume din operele poetului Mihai Eminescu.
“Există neurologi care spun că toată informaţia pe care o acumulăm din mijloacele electronice se acumulează în emisfera stângă a creierului, iar informaţia pe care o obţinem în urma lecturii se înmagazinează în emisfera dreaptă a creierului. Emisfera stângă are capacitatea de a se reseta din timp în timp. Încercaţi să vă aduceţi aminte o informaţie pe care aţi luat-o de pe Internet acum o săptămână. Nu o să vă mai aduceţi bine aminte. Veţi vedea însă că o poezie pe care aţi învăţat-o în copilărie o ţineţi minte toată viaţa”
Nu știu dacă se întâmplă așa cu imformația, dar cu siguranță, atunci când citești o carte în liniște și cu atenție, îți formezi o viziune proprie asupra acțiunii descrise, îți fixezi noțiunile de gramatică, îți dezvolți capacitățile de exprimare și ceea ce ai lecturat nu se uită ușor. Felicitări Asociației ACVO, pentru inițiativă, felicitări d-nei director Monica Pleșcan pentru înscrierea și rezultatul din cadrul acestui proiect!”, a precizat deputatul Sorin Năcuță pe pagina sa de Facebook.

About Catalin MIHAILA

Jurnalist Redactor - șef

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Școala Gimnazială Specială Pașcani sărbătorește 46 de ani de existență

Școala Gimnazială Specială Pașcani sărbătorește 46 de ani de existență. Astfel, în perioada 6-8 decembrie ...