Acasă » REGIONAL » Harlau » Amenzi la Harlau in urma unei activitati pentru siguranta cetatenilor
pmp

Amenzi la Harlau in urma unei activitati pentru siguranta cetatenilor

 

În noaptea de 20 spre 21 ianuarie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Hîrlău şi Secţiei 9 Poliţie Rurală Hîrlău au acţionat pentru accentuarea climatului de siguranţă publică,  combaterea faptelor cu violenţăşi a încălcării normelor legale de circulaţie pe drumurile publice.

 

Au fost controlate 21 de societăţi comerciale, 54 de autovehicule, 12 căruţaşi şi legitimate 221 de persoane.

 

Au fostaplicate 24 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 8.205 de lei, dintre care 12 conform Legii nr. 61/1991, 8 conform O.U.G nr. 195/2002 şi 4 conform altor acte normative.

 

De asemenea, au fost reţinute 1 certificat şi 2 plăcuţe de înmatriculare. Totodată, a fost depistată în flagrant o infracţiune.

 

Spre exemplu, un tânăr de 26 de ani, din oraşul Hîrlău, a fost depistat conducând un autoturismul pe strada Nicolae Iorga fără a deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

 

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,,conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

 

De asemenea, acesta a fost sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 1.000 de lei, fiindu-i reţinut certificatul şi plăcuţele de înmatriculare, întrucât poliţa de asigurare a autoturismului era expirată.

 

Un alt bărbat, din comuna Erbiceni, a fost sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 435 de lei , întrucât a lăsat un atelaj hipo nesupravegheat şi nesemnalizat pe Dj 281 B, deşi afara se înnoptase şi era ceaţă .

 

Scandalagiu de 31 de ani, din comuna Cepleniţa, a fost sancţionat contravenţional  conform Legii nr. 61/1991 întrucat a provocat scandal pe drumul public, adresând injurii, cuvinte şi expresii jicnitoare unei femei.

 

About Eduard PANAIT

Jurnalist

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Domeniul de milioane în care Florian Coldea a investit banii din traficul de influență! Prețul exorbitant al vilei în care se va muta fostul cap al SRI

Florian Coldea a strâns o adevărată avere imobiliară în ultimii ani, totul datorită serviciilor de ...