Acasă » REGIONAL » Iasi » Gelozie feroce. Ucigaşul şi-a pregătit din timp 3 ştreanguri, dar în final şi-a tăiat venele
pmp

Gelozie feroce. Ucigaşul şi-a pregătit din timp 3 ştreanguri, dar în final şi-a tăiat venele

 

Scene şocante pentru un tânăr din comuna Hălăuceşti care abia se întorsese de la discotecă: în curte a descoperit două ştreanguri nefolosite, iar în casă, mama întinsă pe jos, fără suflare. „Tata a ucis-o pe mama“, a spus băiatul, în hohote, unui vecin căruia i-a cerut ajutor. Criminalul, chiar soţul victimei, a fost găsit şi el plin de sânge, la câteva ore de la faptă. A declarat că a vrut mai întâi să se spânzure, după care şi-a tăiat venele superficial, însă nu a avut curaj să îşi pună capăt zilelor, deşi era în stare avansată de ebrietate. Totul a pornit de la gelozie.

Un bărbat din judeţul Iaşi şi-a ucis soţia din cauza geloziei la doar câteva zile după ce, împreună, şi-au cununat unul dintre băieţi. Tragedia a avut loc în comunitatea romano-catolică din comuna Hălăuceşti, iar iţele acestui caz au fost desluşite de justiţie recent. Dănuţ Lupu, bărbatul de 50 de ani care a comis fapta, a fost deja condamnat la 10 ani de închisoare cu executare de prima instanţă, însă procesul s-a reluat la Curtea de Apel Iaşi, care urmează să anunţe decizia definitivă luni, 22 ianuarie. Motivarea primei sentinţe relevă detalii şocante despre ceea ce s-a întâmplat după ce Lupu şi-a ucis soţia. Victima a fost descoperită de fiul său după ce acesta a venit de la discotecă.

Două ştreanguri în curte şi unul în casa de peste drum

Judecătorii primei instanţe care l-au condamnat pe Dănuţ Lupu au precizat că bărbatul a fost caracterizat de martori ca fiind foarte gelos, el însuşi recunoscând în faţa instanţei că a comis fapta din cauza geloziei. La finele lunii iulie 2017, cei doi soţi şi-au însurat băiatul, prezentându-se în comunitate ca un cuplu fără probleme. Totuşi, la doar câteva zile de la fericitul eveniment, soţia a început să îl ameninţe pe Dănuţ Lupu că îl va părăsi, fapt ce l-a enervat pe bărbat. Acelaşi lucru s-ar fi întâmplat şi în ziua crimei, 5 august, când cei doi au rămas singuri în jurul orei 22.00, fiul lor cel mic plecând la discotecă. „La o oră neprecizată, între orele 22.00 şi 02.40, inculpatul, care se afla într-o stare avansată de ebrietate, pe fondul unor dispute verbale în cadrul cărora victima a ameninţat că îl va părăsi, i-a aplicat soţiei sale două lovituri cu un obiect contondent cu suprafaţă mică, la nivelul parietal dreapta al capului, provocându-i un traumatism, care a dus la decesul victimei“, se arată în motivarea judecătorilor.

 

Text de adio

 

Ulterior, bărbatul a scris un text într-un caiet dictando, care era adresat unuia dintre fii. Recunoştea acolo fapta şi spunea că intenţionează să se sinucidă. A şi încercat să facă acest lucru, montând două ştreanguri în curtea sa şi încă unul într-o casă nelocuită de vizavi. Nu a avut însă curaj să se spânzure, a relatat el ulterior, plecând aproape de ora 3.00 din curte într-o direcţie necunoscută. A doua zi, la ora 10.00, bărbatul a fost descoperit la marginea de est a localităţii, având venele tăiate. A fost dus la spital, unde şi-a revenit, au mai arătat judecătorii ieşeni. Băiatul a mers la casa unui vecin şi, plângând, i-a spus acestuia „tata a omorât-o pe mama“, se mai arată în documentul citat.

După ce şi-a revenit, criminalul a povestit anchetatorilor că băuse aproximativ 5 litri de vin în ziua crimei, şi nu îşi mai aminteşte mare parte din evenimentele care au avut loc atunci. „Fiind audiat ulterior de către judecătorul de drepturi şi libertăţi, inculpatul a declarat că «soţia sa l-a ameninţat că îl lasă… şi noaptea a lovit-o, dar nu ştie cum, şi când a văzut-o plină de sânge, a vrut să se sinucidă şi el din gelozie»“, se arată în motivare.

 

 

About Redacția

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Domeniul de milioane în care Florian Coldea a investit banii din traficul de influență! Prețul exorbitant al vilei în care se va muta fostul cap al SRI

Florian Coldea a strâns o adevărată avere imobiliară în ultimii ani, totul datorită serviciilor de ...