Acasă » CULTURAL » Acord de parteneriat între Radio România și Radio Educacion din Mexic
pmp

Acord de parteneriat între Radio România și Radio Educacion din Mexic

Ambasada Mexicului în România a informat, miercuri, că a intrat în vigoare acordul de parteneriat în domeniul radio dintre Ministerul Culturii din Mexic, prin intermediul Radio Educacion, și Societatea Română de Radiodifuziune (SRR), semnat la data de 16 decembrie 2016.

Sursa foto: Ambasada Mexicului în România

„Ambasadorul S.E. Arturo Trejo i-a înmânat astăzi directorului SRR, Georgică Severin, actul care prevede începerea colaborării”, se arată într-un comunicatul de presă transmis miercuri AGERPRES de misiunea diplomatică mexicană.

Potrivit sursei citate, „acordul marchează continuarea unei lungi și fructuoase colaborări între Ambasadă și Radio România începută în urmă cu 20 de ani și concretizată de-a lungul timpului în proiecte precum: Codexuri mexicane — Cărți vechi din învățătură (2006), spectacolul radiofonic Facerea Lumii — Popol Vuh (2007), spectacolul coregrafic realizat de Sonia Amelio (2008), fotoreportajul Puebla — 150 ani mai târziu. Pe urmele lui George Bibescu (2012)”.

Pe baza acestui acord, colaborarea s-a derulat și în acest an, prin sprijinirea evenimentelor organizate de ambasadă, printre care recitalul de pian al lui Alejandro Vela și Săptămâna Gastronomică Mexicană, alături de numeroase programe realizate de departamentul de spaniolă al Radio România, dedicate limbii și civilizației mexicane.

Cele două instituții pot face schimburi de programe radio cu conținuturi culturale, istorice și turistice.

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Cheltuieli mai mari de Zilele Municipiului Pașcani în acest an, din cauza alegerilor

Un eveniment mult așteptat de pășcăneni, criticat de Marius Pintilie când se afla în funcția ...