Acasă » REGIONAL » Pascani » Ample controale in cele doua piete agralimentare din Pascani. Amenzi record date comerciantilor
pmp

Ample controale in cele doua piete agralimentare din Pascani. Amenzi record date comerciantilor

La data de 22 octombrie a.c., în intervalul orar 18.00-02.00 polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Pașcani și Secției 6 Poliție Rurală Pașcani, cu sprijinul celor din cadrul SICE și ai luptătorilor SAS au acționat în cele 2 piețe agroalimentare pentru prevenirea a comerțului ilicit, încălcării normelor de conviețuire socială și evenimentelor rutiere. Astfel, peste 50 de forțe au participat la acțiune.

 

Au fost controlați 77 de comercianți. Au fost legitimate 85 persoane și controlate 37 de autovehicule. Au fost aplicate 73 sancțiuni contravenționale dintre care 17 conform Legii nr. 12/1990, 16 pe linie rutieră,13 pe linie de ordine publică, 3 conform Legii nr.53/2003, 3 pe linie de pază, iar restul pentru alte abateri. Valoarea sancțiunilor este de 69.810 lei. Au fost confiscate bunuri în valoare de peste 3000 lei (340 țigarete, articole de îmbrăcăminte, 5 kg de halva, etc.) Au fost constatate 3 infracțiuni.

 

Spre exemplu,în urma verificărilor efectuate la punctul de lucru al unei societăți comerciale, din mun. Pașcani au fost identificate 32 de articole de îmbrăcăminte, susceptibile a fi contrafăcute, pentru care nu a putut fi prezentată documentația legală de proveniență. În cauză s-a întocmit dosar penal conform Legii nr. 84/1998, iar produsele au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

 

De asemenea, a fost depistat pe str. Ceferiștilor un bărbat, de 54 ani care efectua acte de comerț cu bunuri, fără a emite bon fiscal. Acesta a fost sancționat contravențional cu amendă conform Legii nr. 12/1990.

About Eduard PANAIT

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Un drum din Copou a fost blocat! Colaboratorii dezvoltatorului Lucian Caras au blocat strada Antonin Ciolan -FOTO

O stradă din zona Copou a fost blocată de un protest al unor firme care ...