Acasă » REGIONAL » Pascani » Anul 2017, un an cu investitii importante pentru comuna Valea Seaca
SONY DSC

Anul 2017, un an cu investitii importante pentru comuna Valea Seaca

 

Anul 2017 a fost un an cu investitii substantiale in comuna Valea Seaca. Neintelegerile din Consiliul Local cu politicienii din opozitie nu a blocat procesul de modernizare a localitatii. Planul de lucru al primarului Gheorghe Baiceanu a fost dus la indeplinire iar rezultatele pot fi vazute in zona. Reporterii nostri au stat de vorba cu edilul sef iar acesta a prezentat proiectele care le-a realizat pe parcursul acestui an.

Potrivit primarului Baiceanu, au fost folositi bani de la bugetul local pentru proiectele din comuna dar si bani de la bugetul de stat.

Pentru ca educatia este importanta, Gheorghe Baiceanu a alocat fonduri cu scopul de a achizitiona calculatoare pentru scoala din Valea Seaca si tot aici au fost facute reparatii la centrala termica. Nici unitatea de invatamant din satul Topile nu a fost uitata. S-au facut reparatii la gardul scolii si s-au realizat podeturi la gradinita. Pentru ca centrala de la scoala din Contesti s-a stricat, s-a cumparat una noua tocmai ca elevii sa nu fie nevoiti sa invete in frig.

 

„S-au mai facut reparatii capitale la trei sali de clase plus la holul scolii din Valea Seaca. Reparatii au mai fost facute si la doua clase din scoala Contesti. Avem lucrari de reabilitare si modernizare la gradinita din Valea Seaca. Proiectul este finalizat in proportie de 70%. Speram ca in curand sa reusim sa terminam totul”, a precizat primarul Gheorghe Baiceanu.

 

Strazi asfaltate si drumuri balastate

 

Tot pe parcursul acestui an au fost balastate strazile satesti din satele Topile, Valea Seaca si Contesti. Arterele principale au fost modernizate cu covor asfaltic. Spre exemplu au fost continuate lucrarile de asfaltare a unei lungimi de 7,1 km de drum pe raza celor trei sate componente. Au fost construite santuri, podete si s-a mai turnat asfalt pe strazile secundare, la ora actuala lucrarea aflandu-se in prag de a fi finalizata. „O lucrare mare, absolut necesara pentru comuna noastra, este cea de la Paraul Recea. In urma studiului realizat de noi pentru satul Topile, împreuna cu ISU si cu Consiliu Judetean, s-a ajuns concluzia ca aluneca terenul si a impartit satul în doua, fiind un pericol si la câteva case. Ni s-a aprobat 20 miliarde bani vechi. O firma a castigat licitatia si la ora actuala avem terminat cam 60% din proiect”, a mai precizat edilul sef.

 

Pentru ca arborii de pe raza comunei prezentau un pericol pentru trecatori sau locuitori datorita imbatranirii, acestia au fost taiati. Lemnul rezultat a fost folosit la incalzirea bisericilor si scolilor. Butucii au fost adusi la Primarie si urmeaza a fi facuti cherestea. „Vreau sa multumesc Consiliului Local pentru sprijinul pe care mi l-au acordat in realizarea proiectelor, angajatilor din cadrul aparatului de specialitate dar si agentilor economici din comuna”, a incheiat spre finalul interviului primarul comunei Valea Seaca, Gheorghe Baiceanu.

 

(Petru PREDA)

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Primarul din Tg. Frumos, dat pe mâna procurorilor. ANI l-a prins cu fals în declarații. Vatamanu: Probabil vor să vadă dacă am achitat impozitele și taxele aferente

Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și ...