Acasă » EVENIMENT » Arafat, mesaj pentru cei care nu cred în Covid-19: „Îi așteptăm la spitale”

Arafat, mesaj pentru cei care nu cred în Covid-19: „Îi așteptăm la spitale”

Raed Arafat, șeful DSU, a ținut să le transmită un mesaj celor care nu cred în existența virusului SARS-CoV-2 și care au protestat în Piața Victoriei din Capitală.

,,Este imposibil ca din atâţia oameni care au participat la miting cineva să nu se îmbolnăvească. „O parte dintre ei sunt convins că nu o să scape, pentru că într-un grup din acesta există un procent care are virusul și îl va transmite. Dacă sunt fără măști vor transmite altora. Eu știu că ei nu cred și nu vor să creadă, dar când apare boala nu mai ai ce să spui decât că medicul ce a făcut diagnosticul a greșit și asta o să auzim”, a spus medicul Arafat.

,,Dacă te duci la un astfel de miting fără măști, este evident că vor fi destui care să se infecteze.  Nu uitați că avem și unii care au plecat din spitale și de la izolare și au zis că ei nu mai vor să stea. E realitatea! Dacă te duci în stradă și faci acest lucru și nu respecți regulile de protecție, într- o situație în care toată lumea spune că asta trebuie, ajungi să te îmbolnăvești”, a avertizat  Arafat.

,, Eu niciodată nu am lucrat pentru imaginea mea. Eu îmi fac o datorie care este impusă de poziția în care sunt. La acest moment datoria zice că trebuie să asigurăm toate măsurile de sănătate publică, să protejăm oamenii care au nevoie de protecție și care nu sunt dintre cei care spun <<Pe mine nu mă interesează, nu port mască, nu port nimic>>, pentru că ei sunt acum un  risc. Sunt printre ei oameni în vârstă, oameni care au comorbidități”, a spus Arafat, duminică, la Antena 3.

50% din infectările cu noul coronavirusvin de la asimptomatici

Șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul MAI, a mai spus că 50% din infectările cu noul coronavirus vin de la asimptomatici.

„Problema e câte persoane sunt active, câte persoane în acest moment încă poartă virusul și câte persoane sunt în comunitate care transmit. Este un studiu oficial, publicat și răspândit.
Citeste mai multe pe Evz.ro

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

VIDEO: Tir încărcat cu fier vechi, răsturnat la Vatra Dornei. Momentul a fost filmat

Un TIR încărcat cu fier vechi s-a răsturnat luni seară în localitatea Vatra Dornei. Accidentul a ...