Acasă » ECONOMIC » Afaceri » Au crescut prețurile pe litoral. O turistă spune că a cheltuit 2.500 de euro la Mamaia: „Nu e ok. Totuși, nu suntem în Dubai”

Au crescut prețurile pe litoral. O turistă spune că a cheltuit 2.500 de euro la Mamaia: „Nu e ok. Totuși, nu suntem în Dubai”

Este cel mai aglomerat weekend din această vară de pe litoralul românesc. Vremea frumoasă i-a făcut pe mulți să ia drumul mării. Turiștii au avut însă parte de o surpriză neplăcută când au ajuns pe litoral. Spun că prețurile au explodat după relaxare, infomează DIGI24.ro.

Se estimează că peste 60 de mii de oameni sunt în acest weekend în stațiunile de pe litoralul românesc. În Mamaia Nord, turiștii au avut parte de o supriză neplăcută. Prețurile în stațiune au explodat odată cu relaxarea de după pandemie. Un șezlong costă 60 de lei, iar baldachinul 200 de lei pe zi.

-Cum vi se par prețurile? În weekend cam mari, în cursul săptămânii sunt ok.

-Cât ați dat astăzi pe șezlong?

-200 de lei, parcă l-am cumpărat.

-Băuturile, mâncarea, cum sunt?

-Sunt ok, ca în Spania.

-Vă era dor de mare?

-Da.

*

-Cât ați cheltuit până acum de luni?

-Sincer? 2.500 de euro și nu e ok, având în vedere serviciile, ar fi trebuit să fie mai ieftin. Totuși nu suntem în Dubai, nu suntem în Maldive, suntem pe plajă în România.

Mergem mai departe și ajungem în Mamaia Sud. Aici găsim alți oameni nemulțumiți.

-Este bine, e frumos, dar nu prea. Primăria nu-și face treaba, ce sa zic.

*

-E foarte frumos, mie îmi place cand vine valul și mă răstoarnă.

-Îți era dor de mare?

-Foarte dor.

*

-Condițiile sunt acceptabile, spre bine. E loc și de mai bine.

În Eforie Nord prețurile sunt mai rezonabile. Un șezlong costă 15-20 de lei, iar o noapte la un hotel de 3 stele ajunge până la 280 de lei.

-Cum vi se par prețurile?

-Cam scumpe pentru ce oferă stațiunea.

-Câți ați dat pe șezlong?

-15 lei bucata.

*

-Mizerie și lipsă de organizare în stațiune, din păcate. Ar putea fi mai frumos.

În locul zero al distracției, Vama Veche, turiștii au început devreme să-și strângă prosoapele și să se retragă încet, încet, dar nu pentru a se odihni în camere, ci pentru a se pregăti pentru o noapte albă.

Dana Costache, jurnalist Digi24: Distracția în Vamă începe din momentul în care pășești în această stațiune și se termină când pleci acasă. Vama Veche este cunoscută ca stațiunea tinerilor cărora nu le place să respecte reguli, tinerilor cărora nu le place să li se pună etichete, mai greu în această perioada când trebuie să respectăm reguli de igienă sanitară și distanțare socială.

Din iulie, prețurile la cazare pe litoralul Mării Negre vor crește din nou. O cameră care acum costă 280 de lei de la 1 iulie va fi 480 de lei.

Sursa: DIGI24.ro

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

VIDEO: Tir încărcat cu fier vechi, răsturnat la Vatra Dornei. Momentul a fost filmat

Un TIR încărcat cu fier vechi s-a răsturnat luni seară în localitatea Vatra Dornei. Accidentul a ...