Acasă » LIFESTYLE » Beneficiile incredibile ale mersului cu spatele: tehnica este cunoscută din China antică
pmp

Beneficiile incredibile ale mersului cu spatele: tehnica este cunoscută din China antică

Mersul cu spatele merge poate avea numeroase beneficii fizice, arată mai multe studii medicale și sportiv: ameliorează durerile de spate, ajută la problemele de genunchi, este un antidot împotriva artritei și întărește gleznele, informează Mediafax.

Obiceiul își are originea în China, în urmă cu câteva secole, dar acum mai multe studii au constatat beneficiile sale asupra flexibilității mușchilor, musculaturii și împotriva durerilor de spate. În 1915, un american în vârstă de 50 de ani, pe nume Patrick Harmon, a mers pe jos, cu spatele, de la San Francisco la New York. Era o călătorie de 6400 de kilometri, extrem de obositoare chiar și mergând normal, adică înainte, dar a reușit să o facă și a câștigat cei 20.000 de dolari puși la bătaie în urma unui pariu.

Un secol și mai bine mai târziu, diverse studii medicale și sportive arată că acest mod aparent bizar de a merge poate avea numeroase beneficii fizice: ameliorarea durerilor de spate, o soluție la problemele de genunchi, un antidot împotriva artritei, întărirea gleznelor.

Îmbunătățește condiția fizică

Conform BBC, obiceiul de a merge cu spatele din motive de sănătate este foarte vechi, dar studii recente au confirmat în SUA și în Europa că este o modalitate de a îmbunătăți performanța sportivă și de a dezvolta forța musculară.

Janet Dufex, expertă în biomecanică la Universitatea din Nevada, susține că mersul cu spatele timp de 15-20 de minute pe zi, pe o perioadă de patru săptămâni, crește flexibilitatea mușchilor ischiogambieri, întărește mușchii spatelui și reduce durerile de spate.

Alte studii indică faptul că mersul cu spatele este benefic pentru persoanele în vârstă, persoanele obeze, persoanele care suferă de artrită și supraviețuitorii anumitor forme de accident vascular cerebral. De asemenea, s-a constatat că mersul cu spatele consumă mai multe calorii decât mersul înainte.

Mersul pe jos sau alergatul încet, cu spatele, este o formă de antrenament folosită în diverse discipline sportive. Tendoanele, șoldurile și gleznele sunt părțile corpului care beneficiază cel mai mult de acest mod nenatural de mers.

Desigur, așa cum subliniază BBC, mersul sau alergarea cu spatele implică riscuri: trebuie să o faci cu atenție, să eviți obstacolele și să ai grijă să nu cazi.

Oamenii de știință și medicii atrag atenția că există și alte modalități mai eficiente de a obține aceleași rezultate: înotul, de exemplu, sau practicarea tai chi, o artă marțială străveche din China.

Sursa: Știripesurse.ro

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Reparatii-Telefoane.com: Solutii Profesionale pentru Necesitatile Tale Tehnice

In prezent, dependenta de dispozitivele electronice este mai mare ca niciodata. De la smartphone-uri la ...