Acasă » REGIONAL » Moldova » Cadou de Sf. Nicolae pentru Marius Pintilie. Judecătorii de la ÎCCJ i-a dat câștig de cauză în dosarul cu ANI
nomad

Cadou de Sf. Nicolae pentru Marius Pintilie. Judecătorii de la ÎCCJ i-a dat câștig de cauză în dosarul cu ANI

Judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a României s-au pronunțat în dosarul ce-l vizează pe consilierul local PNL, Marius Pintilie, privind conflictul de interese/incompatibilitate – constatat de Agenția Națională de Integritate (ANI). Magistrații au decis să respingă recursul formulat de ANI.

„Detalii soluţie: Respinge recursul formulat de pârâta Agenţia Naţională de Integritate împotriva sentinţei nr.68/2017 din 28 martie 2017 a Curţii de Apel Iaşi– Secţia de contencios administrativ şi fiscal, ca nefondat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 5 decembrie 2019. Cu opinia separată a doamnei judecător Mădălina Elena Grecu în sensul admiterii recursului . Casează sentinţa atacată şi în rejudecare respinge acţiunea reclamantului ca neîntemeiată”, se precizează în soluția dată de Completul de judecată.

Amintim că în urmă cu câțiva ani, Agenția Națională de Integritate (ANI) a constatat faptul că edilul local s-ar afla în conflict de interese/incompatibilitate după ce instituții aflate în subordinea Consiliului Local au achiziționat bunuri de la firmele pe care le deține, acesta deținând și funcția de ales local. Marius Pintilie a precizat la vremea respectivă că nu se face vinovat de constatările făcute de ANI deoarece nu a avut nici o înțelegere, nici un contract cu instituțiile publice respective. După mai multe termene de judecată Marius Pintilie a câștigat definitiv cu cei de la ANI.

About Catalin MIHAILA

Jurnalist Redactor - șef

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Malul lacului Peștișorul, în consolidare. Începe reabilitarea bazinului

Lacul Peștișorul intră în consolidare. Conducerea Primăriei a anunțat faptul că prin Serviciul de Gospodărie ...