Acasă » EVENIMENT » Un nou virus se răspândește în China, ucigând mii de oameni în fiecare zi. Masca devine obligatorie. Închisoare pentru cine refuză să o poarte

Un nou virus se răspândește în China, ucigând mii de oameni în fiecare zi. Masca devine obligatorie. Închisoare pentru cine refuză să o poarte

Un nou virus se răspândește în China, ucigând mii de oameni în fiecare zi. De această dată, regimul măștilor a fost introdus în țară din cauza unui tip de pneumonie – mycoplasma pneumoniae.

Noi tulpini de COVID-19 au contribuit la acest focar al bolii extrem de contagioase, potrivit unui expert de top de la Centrul chinez pentru controlul bolilor. Sistemul de sănătate chinez este deja extrem de solicitat (7 mii de spitalizați zilnic), dar numărul infecțiilor continuă să crească.

Școlile locale din Beijing și Liaoning au anulat cursurile pe termen nelimitat.

Simptomele noii boli sunt: febră mare, frisoane și formarea de noduli în plămâni, fără tuse. Este de remarcat faptul că inițial simptomele noului virus au apărut doar la copii, dar ulterior au fost detectate și la adulți.

Mass-media scrie despre riscul ridicat de răspândire a pneumoniei în întreaga lume. Să reamintim că în decembrie 2022, China a cunoscut cea mai mare creștere a infecțiilor cu Covid de la începutul pandemiei.

Noul virus ucigaș a ajuns deja în Europa. O „recrudescenţă neobişnuită a cazurilor de infecţii respiratorii” cu bacteria Mycoplasma pneumoniae este observată în prezent în Franţa, după China, au avertizat autorităţile sanitare din această ţară într-o scrisoare transmisă de urgenţă profesioniştilor din domeniul sanitar.

Sursa: Stiripesurse.ro

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

În prag electoral, Pintilie anunță că se fac demersuri pentru reabilitarea Lacului pășcănean „Peștișorul”

În prag electoral, după trei ani de stagnare, actuala conducere a Primăriei Pașcani anunță într-o ...