Acasă » REGIONAL » Iasi » Chiaburii Parlamentului
pmp

Chiaburii Parlamentului

Social-democraţii ieşeni au trimis în Parlament cei mai înstăriţi politicieni. Potrivit ultimelor declaraţii de avere, pesediştii Nicolae Bănicioiu şi Vasile Axinte sunt cei mai „economi” politicieni, aceştia având deschise pe numele lor cele mai „dodoloaţe” conturi bancare în lei şi valută. În opoziţie, liberalii îl au pe Costel Alexe, acesta declarând cele mai mici venituri încasate în anul fiscal trecut

Pornind de la premisa că politicienii trebuie să fie o carte deschisă pentru cei care le-au acordat votul de încredere, reporterii cotidianului „Evenimentul Regional al Moldovei” pun pe tapet averile acestora, astfel încât la final de mandat să poată fi trasă linie pentru a vedea care şi cât a reuşit „să pună la ciorap”.
Politicienii campioni la „economii”
Potrivit ultimei declaraţii de avere publicate pe site-ul Camerei Deputaţilor, familia Costel Alexe deţine trei terenuri, două agricole şi unul forestier, cu o suprafaţă totală de 8.000 de metri pătraţi. De remarcat că aceste terenuri sunt trecute pe numele Roxanei Alexe, la care se adaugă şi un apartament de 101 metri pătraţi. Pentru a nu rămâne mai prejos, şi pe numele deputatului găsim alte două apartamente, de 70 de metri pătraţi fiecare.
Politicianul conduce un Opel Vectra din 2002, fără a avea bijuterii, tablouri sau alte obiecte de valoare. Deşi a economisit 20.000 de lei, având de recuperat alte 63.000 de lei de la PNL, socotelile lui Alexe sunt tot pe minus deoarece are de restituit către bănci 92.000 de euro. În anul fiscal trecut, în casa familiei Alexe a intrat suma de 86.786 de lei.
Penelistul Marius Bodea, nou deputat de Iaşi, nu deţine case, terenuri, bijuterii sau obiecte de artă, conform declaraţiei de avere, acesta precizând că are pe numele său doar un autoturism marca Lexus şi o motocicletă Honda. Anul 2016 a fost potrivit pentru vânzări, deoarece Bodea a încasat 15.200 de euro şi 106.900 de lei din tranzacţionarea unor bunuri. La capitolul conturi şi depozite bancare observăm că acesta are puşi deoparte 1.000 de euro şi peste 10.000 de lei, având de recuperat de la Autoritatea Electorală Permanentă şi cele 63.000 de lei depuse la partid în campania parlamentară din iarna lui 2016. Bodea pare a fi dator vândut băncilor, având de restituit 5.000 de euro şi 166.780 de lei. În ceea ce priveşte veniturile, în casa parlamentarului a intrat în anul 2016 suma de 64.404 de lei.
„New entry” în politica centrală, social-democratul Vasile Axinte declară că are în posesie un apartament la Paşcani, de 50 de metri pătraţi, fără a deţine terenuri, autoturisme, bijuterii sau obiecte de artă. La capitolul economii acesta declară suma de 63.903 de lei, depozitată într-un cont de economii, având deopotrivă plasamente şi împrumuturi acordate în valoare totală de 453.000 de lei, în acestă suma fiind incluse şi cele 63.000 de lei date partidului pentru campania electorală din iarnă, bani ce vor fi recuperaţi de la Autoritatea Electorală Permanentă. În decursul unui an, familia Axinte a încasat nici mai mult nici mai puţin de 138.133 de lei. Mai multe pe www.ziarulevenimentul.ro

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Un drum din Copou a fost blocat! Colaboratorii dezvoltatorului Lucian Caras au blocat strada Antonin Ciolan -FOTO

O stradă din zona Copou a fost blocată de un protest al unor firme care ...