Acasă » REGIONAL » Moldova » Comercianții pășcăneni din Piața Vale, prinși că ocupau spații ilegal. Reorganizare și invitații la licitații

Comercianții pășcăneni din Piața Vale, prinși că ocupau spații ilegal. Reorganizare și invitații la licitații

În urma unei activități de igienizare și deratizare a Halei din Piața Vale a municipiului Pașcani impuse de către conducerea primăriei s-au constatat și primele nereguli. Viceprimarul Cristian Rățoi a explicat în cadrul unei conferințe de presă că au fost depistați mai mulți comercianți ce ocupau spații abuziv, pe lângă spațiul câștigat la licitație. Conform declarațiilor, edilul spune că au existat până în prezent persoane care au ocupat chiar și șapte spații/casete deși plăteau taxe conform contract doar pentru un singur loc. În urma reorganizării impuse, au mai rămas 61 de casete ce urmează a fi scoase la licitații în perioada următoare.

„În piața Vale s-a finalizat curățenia și deratizarea. Oamenii au intrat înapoi în spațiile pe care le aveau. Nu a rămas nici un comerciant fără spațiu. În urma acestei curățenii și a deratizării s-au reamenajat toate casetele astfel încât fiecare proprietar de casetă este în spațiul pe care-l deține cu documente în regulă. Nu mai sunt cazuri în care o persoană stătea în mai multe casete și plătea taxe doar pe un spațiu. Sunt în continuare în jur de 61 de casete goale care în viitor vor fi scoase la licitație. Fac un apel pe această cale la toți comercianții care stau în afara halei și vând fără forme legale să participe la licitația pentru cele 61 de casete rămase. Ne dorim ca până la începerea reparațiilor în piață conform proiectului care a fost preluat de administrația veche să funcționeze legal, să se respecte acele căi de acces în piață și fiecare să plătească exact pentru cât spațiu ocupă”, a declarat Cristian Rățoi, viceprimarul municipiului Pașcani.

Edilul mai are în vedere să elibereze platoul aflat între Biserica Sf. Vineri și Piață, unde la ora actuală este folosit ca parcare de către micii agenți economici. De asemenea, expunerea mărfurilor la chioșcurile din zonă se va face pe o suprafață de cel mult 1,5 m. În locul mașinilor vor avea drept de comerț persoanele cu produse sezoniere cum ar fi cei care oferă spre vânzare flori, pomi fructiferi, etc.

„ Am discutat și cu comercianții care au chioșcurile pe platoul de la intrare în stadionul de rugby, unde acum se parchează mașinile și ne dorim ca acolo să fie amenajat spațiu pentru cei care comercializează produse de sezon. Cei care au extins mărfurile în fața chioșcurilor, și la fel nu plătesc nimic, trebuie să plătească pentru maxim 1,5 m în fața lor. Mai mult nu se poate. Am stabilit ca acel spațiu să-l amenajăm în așa fel încât în următoarea perioadă să fie scos în folosință pentru cei care vând flori, pomi fructiferi tocmai pentru a nu mai fi folosite trotuarele din fața pieței sau alte spații destinate clienților”, a mai declarat viceprimarul Cristian Rățoi.

About Catalin MIHAILA

Jurnalist Redactor - șef

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Alexandru Muraru: Premieră în România – bursele elevilor vor fi plătite de la bugetul de stat

Deputatul PNL Alexandru Muraru afirmă că, pentru prima oară după 1990, bursele elevilor vor fi ...