Acasă » REGIONAL » Pascani » Consilierii locali se intrunesc in sedinta extraordinara la Pascani. Motivul: patinoar si stabilirea indemnizatiei pentru alesi
pmp

Consilierii locali se intrunesc in sedinta extraordinara la Pascani. Motivul: patinoar si stabilirea indemnizatiei pentru alesi

 

Sedinta extraordinara la Pascani. Primarul Dumitru Pantazi a convocat alesii locali in sedinta cu scopul de a fi aprobate doua proiecte de hotarare. Primul proiect face referire la asocierea intre Clubul Sportiv Municipal Pascani si I.F. Cretu Manole pentru incheierea unui contract. Mai precis, Intreprinderea Familiala, cu sediul in Piatra Neamt, a raspuns initiativei autoritatii locale de a se monta la Pascani un patinoar artificial pe perioada de iarna. Patinoarul, ce urmeaza a fi amplasat intre Catedrala „Pogorarea Sf. Duh” si blocul D1, va fi amplasat in perioada 01 decembrie 2017 – 28 februarie 2018.

 

Un alt proiect cu caracter extraordinar este stabilirea indemnizatiei de sedinta pentru membrii Consiliului Local Pascani. Altfel spus, alesii pascaneni urmeaza sa-si voteze veniturile care trebuie sa le primeasca pentru cateva ore de dezbateri pe luna. Maximul pe care acestia il pot vota ar fi la circa 1 000 lei, insemnand 10% din salariul primarului. Mentionam ca primarul Dumitru Pantazi si-a facut un salar de 9425 lei.

 

Intr-una din sedintele trecute de Consiliu Local Municipal, un consilier local a venit cu o propunere inedita. Sorin Olariu, consilier local PMP, a propus ca indemnizatia sa fie una modica, un procent de 1% din maximul stabilit de lege. „Nu cred ca am venit aici (in functia de consilier local – n.r.) pentru bani, ci pentru a munci in folosul cetatenilor. Stabilim 1% si gata”, a propus consilierul PMP, Sorin Olariu, la o sedinta anterioara cand s-a supus la vot un proiect asemanator.

About Catalin MIHAILA

Jurnalist Redactor - șef

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Un drum din Copou a fost blocat! Colaboratorii dezvoltatorului Lucian Caras au blocat strada Antonin Ciolan -FOTO

O stradă din zona Copou a fost blocată de un protest al unor firme care ...