Acasă » CULTURAL » „Conversații cu Regele Mihai”, o carte care se va citi cu sufletul
thomplast

„Conversații cu Regele Mihai”, o carte care se va citi cu sufletul

„Conversații cu Regele Mihai” se anunţă un volum de excepţie, al cărui autor este Stelian Tănase. Cartea îngrijită de Elena Vijulie va face parte din colecţia „Istorie Autori Români” a editurii „Corint”.

 

Această carte conţine fidela transcriere a înregistrărilor audio şi video pe care scriitorul Stelian Tănase le-a realizat cu Regele Mihai pe parcursul mai multor zile, în anul 2005, la Palatul Elisabeta din Bucureşti. Textul va fi însoţit de fotografii şi documente inedite. Regele a povestit atunci şi despre viaţa sa, nu numai despre momentele grele prin care a trecut ca Suveran.

 

„În paginile volumului sunt scoase la lumină momente puțin știute din viața familiei regale, despre perioada copilăriei Regelui Mihai, tensiunile politice la nivel înalt, exilul forțat printre străini, întoarcerea acasă şi, implicit, viaţa României din vremea sa. Dialogul, purtat în urmă cu 13 ani, la Palatul Elisabeta din Bu cu rești, este completat cu fotografii inedite și documente din Arhiva Casei Regale și de la Arhivele Naționale ale României.

 

Tragedia Regelui Mihai desenează pe fundalul unei întregi epoci un om de o extraordinară forţă morală. Dincolo de istorie, Regele Mihai este un model. Prin curaj, tragere de inimă și credinţă. Un om care a cunoscut gloria şi sărăcia, viaţa într-o familie mare şi singurătatea absolută. Modest, răbdător, de o majestate naturală. Serios, dar cu un ascuţit simţ al umorului”, se arată în comunicatul editurii „Corint”.

 

Sursa evz.ro

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Imagini uluitoare: Cum arată în realitate locul unde a avut loc Cina cea de Taină

Tehnologia de imprimare 3D i-a ajutat pe cercetători să recreeze sala din Ierusalim unde ar ...