Acasă » REGIONAL » Pascani » Derbedeii care au violat o elevă virgină lângă Paşcani au ajuns în cătuşe la Iaşi
thomplast

Derbedeii care au violat o elevă virgină lângă Paşcani au ajuns în cătuşe la Iaşi

Cei doi tineri cunoşteau victima şi au luat-o aproape cu forţa de pe stradă

Un proces cu acuzaţii odioase s-a reluat acum două zile la Curtea de Apel Iaşi. Doi tineri din Dumbrăviţa (Ruginoasa), acuzaţi de viol, vor afla dacă deciziile de condamnare din primă instanţă vor rămâne definitive, aceştia fiind, în prezent, în arest preventiv. La ultimul termen de judecată, Bogdan Coţovanu şi Matei Vatamanu au cerut amânarea procesului pentru a-şi angajat avocat. Cei doi tineri, de 23 şi 24 de ani, au fost găsiţi vinovaţi de un viol pe care l-ar fi comis asupra unei tinere de 16 ani.
Ei au fost trimişi în judecată la finele anului trecut, pentru o faptă pe care ar fi comis-o pe 26 august 2018. Cei doi sunt vecini în Dumbraviţa şi prieteni buni. Potrivit datelor din dosar, Bogdan Coţovanu o ştia de mai multă vreme pe victimă, care la momentul faptei avea 16 ani. „În seara zilei de 26.08.2018, în jurul orei 20, când se întorcea de la un magazin spre casă, în zona pieţei din deal din municipiul Paşcani, a fost prinsă în braţe de o persoană care i-a pus mâna la gură, spunându-i: «stai liniştită, nu îţi fac nimic!» Persoana vătămată i-a recunoscut vocea inculpatului Coţovanu Vasile Bogdan şi s-a liniştit, declarând că nu s-a gândit că îi poate face ceva rău. Inculpatul a condus-o la o autoutilitară de culoare albastră, în care aceasta a urcat de bunăvoie, şi întrebându-l unde o duce, inculpatul i-a spus că va vedea“, se arată în dosar.
Adolescenta a fost dusă într-o casă din Dumbraviţa, proprietate a unui bărbat care este prieten cu Coţovanu şi Vatamanu. Tânăra a intrat în acea casă fără a fi forţată. În interior, Coţovanu i-a spus că vrea să întreţină raporturi sexuale cu ea. Fata ar fi refuzat, şi ar fi fost ameninţată de Coţovanu, care i-ar fi spus că o va lovi. „Având în vedere vârsta fragedă a persoanei vătămate, posibilităţile reduse de apărare ale acesteia prin raportare la constituţia fizică, faptul că aceasta se afla într-o locuinţă străină pe timpul nopţii, voinţa acesteia a fost înfrântă prin ameninţarea cu acte de violenţă de către inculpatul Coţovanu. Întrucât persoana vătămată era virgină şi i-a spus inculpatului că nu vrea să întreţină raporturi sexuale cu acesta, inculpatul Coţovanu Vasile Bogdan a constrâns-o moral pe aceasta la întreţinerea unui act sexual anal“, au arătat anchetatorii. Ulterior consumării actului sexual, Coţovanu a ieşit din cameră, în locul său venind Vatamanu, care a întreţinut şi el un raport sexual anal cu Maria.

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Tânăr înjunghiat mortal la Neamț. Agresorul a sunat la 112 și și-a anunțat fapta

Atac sângeros în județul Neamț. Un tânăr și-a pierdut viața după ce a fost înjunghiat. ...