Acasă » Administratie » Documente publice ținute la secret de conducerea Primăriei Pașcani. Consilierii locali au fost mințiți
pmp

Documente publice ținute la secret de conducerea Primăriei Pașcani. Consilierii locali au fost mințiți

Conducerea Primăriei Pașcani continuă să ascundă o serie de acte publice în ciuda transparenței decizionale cu care se tot laudă. În urmă cu câteva luni de zile consilierii locali din opoziție s-au plâns de faptul că nu au primit nici la ora actuală Raportul Curții de Conturi cât și Măsurile impuse de aceștia la ultimul control efectuat asupra activității Primăriei Pașcani.

„Uimiți” de spusele acestora, administratorul public Claudiu Bodoașcă și primarul Marius Pintilie au promis că îl vor trimite pe emailul fiecărui ales local pentru a fi studiat. Asta mai ales că îi vizează și pe ei. Însă nici la ora actuală nu a fost transmis. Consilierii PSD au declarat pentru Jurnalul Regional că vor să ascundă faptul că lucrurile nu merg bine și nu au administrat bine primăria.

„Există din partea lor o lipsă de comunicare și o dorință clară de a nu vedea documentele din Primărie. S-a solicitat într-adevăr Raportul Curții de Conturi și nu l-am primit. Am solicitat rapoartele de progres cu privire la implementarea proiectelor cu finanțare europeană și nu am primit și orice document cerut de consilieri nu se pune la dispoziție.

Corespondența cu proiectantul de la piața din vale spre exemplu. A trebuit să facem o comisie la nivelul Consiliului Local pentru a avea documente. Ele trebuie să fie publice. Probabil că nu le pun la dispoziție că vor să ascundă faptul că lucrurile nu merg bine și nu au administrat bine primăria în această perioadă”, a spus consiliera PSD, Gabriela Nedelcu.

Consilierul local PMP Sorin Olariu a catalogat atitudinea primarului ca fiind un alt exemplu de  „TRANSPARENȚĂ” marca Pintilie.

Precizăm faptul că Curtea de Conturi este organismul de stat din România care are rolul de a controla folosirea resurselor financiare ale statului și ale sectorului public. După cum se precizează și în wikipedia, Rapoartele Curții de Conturi sunt puse la dispoziția autorităților și instituțiilor publice și CONTRIBUABILILOR.

Citește și:

Neregulile descoperite de Curtea de Conturi la Primăria Pașcani, ascunse de alianța PNL și Pro România. Se cere desecretizarea rapoartelor

About Catalin MIHAILA

Jurnalist Redactor - șef

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Conferință de presă PRO România Pașcani. Analiză și concluzii după alegerile locale

Astăzi, reprezentanții PRO România Pașcani au susținut o conferință de presă, așa după cum obișnuiesc ...