Acasă » REGIONAL » Moldova » Două zile de controale la Pașcani. Agenți economici sancționați de polițiști

Două zile de controale la Pașcani. Agenți economici sancționați de polițiști

În perioada 11 – 13 septembrie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Paşcani şi Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Iaşi, împreună cu jandarmi ieşeni, poliţişti locali şi reprezentanţi ai D.S.P. Iaşi au acţionat pe raza municipiului Paşcani pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică, prevenirea accidentelor rutiere şi combaterea faptelor de comerţ ilicit.

În cadrul acţiunii au fost verificate 36 de societăţi comerciale şi au fost controlate 12 autovehicule, fiind legitimate 31 de persoane. În urma neregulilor constatate au fost aplicate 23 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 9.200 de lei, dintre care 13 conform Legii nr.  61/1991, 4 conform Legii nr. 55/2020, 3 conform O.U.G. nr. 195/2002 şi 3 conform altor acte normative.

Spre exemplu, un bărbat a fost sancţionat contravenţional conform Legii nr. 55/2020 deoarece nu a purtat masca de protecţie într-o societate comercială. De asemenea, administratorul unei societăţi comerciale a fost sancţionat contravenţional conform Legii nr. 12/1990 deoarece a comercializat produse, fără a deţine acte de provenienţă.

Totodată, administratorul unei societăţi comerciale a fost sancţionat contravenţional cu amendă conform O.U.G. nr. 28/1999, deoarece au fost identificaţi 372 de lei a căror provenienţă nu a putut fi justificată cu documente emise de casa de marcat, chitanţă sau registrul special, suma de bani fiind rdicată în vederea confiscării.

Citește și:

FOTO | Sală de sport pentru vaci, în suburbia Blăgești-Pașcani. Investiție de circa 100.000 euro

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Reguli de respectat pentru vânzări online fără riscuri

Există o serie de reguli de siguranță care pot fi adoptate pentru a evita fraudele ...