STIRI DE ULTIMA ORA
Acasă » REGIONAL » Pascani » FOTO | A inceput derularea unei investitii de peste 40 miliarde de lei vechi in comuna Siretel. Linii de finantare aprobate pentru alte obiective importante
pmp
Primaria Siretel - www.jurnalulregiona.ro

FOTO | A inceput derularea unei investitii de peste 40 miliarde de lei vechi in comuna Siretel. Linii de finantare aprobate pentru alte obiective importante

O investitie de peste 40 de miliarde de lei vechi a inceput sa se deruleze pe raza comunei Siretel. Este vorba despre betonarea a unei lungimi de patru kilometri de drum. Proiectul este impartit in patru tronsoane si potrivit primarului localitatii, Gheorghe Ancuta, finantarea se face prin Programul National de Dezvoltare Locala (PNDL) din cadrul Ministerului Dezvoltarii.

 

„Au inceput lucrarile de betonare a patru portiuni de drum de pe raza comunei Siretel. In prima faza se lucreaza la betonarea a unei lungimi de 2,5 km, incepand din satul Dumbrava si pana in zona Tei. Se lucreaza la alti 800 m drum betonat, de la Andron la familia Ion Ungureanu si alti 700 de metri, asa dupa cum denumim noi zonele din localitate, de la Tei la Barbosu. Proiectul are o valoare totala de peste 4 000 000 lei si am reusit sa-l accesam prin fonduri guvernamentale”, a declarat primarul Gheorghe Ancuta.

 

 

Edilul sef a mai precizat pentru Jurnalul Regional faptul ca recent a semnat contractul de finantare pentru modernizarea Gradinitei cu Program Normal din comuna. „In curand vor incepe lucrarile de modernizare a Gradinitei cu Program Normal din comuna Siretel. S-a semnat contractul cu firma care a castigat licitatia si urmeaza sa trecem la munca de teren. Proiectul are o valoare de circa 9 miliarde de lei vechi iar banii provin tot prin PNDL”, a mai spus Ancuta.

 

Dispensar nou in comuna – o alta investitie de peste 6 miliarde lei

 

Primarul din Siretel a primit de curand un raspuns favorabil pe o serie de proiecte depuse la Ministerul Dezvoltarii. S-a aprobat finantarea unui proiect ce prevede constructia de la zero a unui dispensar cu toate dotarile necesare. Valoarea proiectului este de 6,7 miliarde de lei vechi iar cel mai probabil lucrarile vor incepe din primavara anului viitor. Cladirea va fi construita in centrul comunei.
„Am reusit sa primim finantare cu bani de la Guvernul Romaniei pentru realizarea unui dispensar in centrul Siretelului. Cladirea va fi construita din temelie si finantarea prevede si dotarea acesteia cu absolut tot ce este necesar. As vrea sa mai punctez faptul ca ne aflam la ora actuala in proceduri de licitatii pentru modernizarea a doua scoli, cea din Siretel si cea din satul Humosu. Dupa ce se va stabili firma castigatoare vom incepe lucrarile de modernizare a celor doua unitati de invatamant”, a conchis Gheorghe Ancuta, primarul comunei Siretel.

About Catalin MIHAILA

Jurnalist Redactor - șef

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Cum poţi intra în comă de la caniculă. Medic: „Atenţie la aceste simptome!”

Administrația Națională de Meteorologie a emis Cod Roșu de caniculă pentru mai mult de jumătate ...