Acasă » REGIONAL » Pascani » FOTO | HAOS in retele. Paienjenis de cabluri in Pascani si stalpi care se sprijina doar in fire
pmp

FOTO | HAOS in retele. Paienjenis de cabluri in Pascani si stalpi care se sprijina doar in fire

 

 

Lipsa de investitii in stalpii de comunicatii electronice a operatorilor care detin retele aeriene in municipiul Pascani a devenit o adevarata problema publica. De la un an la altul se aglomereaza paienjenisul de cabluri de pe stalpi iar greutatea lor duce la prabusirea grinzilor, unele vechi de zeci de ani. Un exemplu in acest sens este reteaua din intersectia strazii Republicii cu strada Garii.

 

Dupa cum se poate vedea si in galeria foto, stalpul din lemn s-a curbat si este sustinut doar de reteaua de cabluri. Nimeni insa nu ia nici o atitudine. Spre exemplu, in alte orase normale din tara consiliile locale au adoptat hotarari care vizeaza in mod direct furnizorii de internet, electricitate si tv. S-a impus o taxa speciala destul de mare cu scopul de a-i determina pe acestia sa investeasca in instalarea retelelor in subteran. Regulamentele sunt foarte clar stabilite iar societatile de profil au fost nevoite sa se conformeze.

 

 

 

La Pascani situatia este alta. Exista cazuri unde cablurile vechi nu au fost preluate de furnizorii care au modernizat reteaua. Nu au facut decat sa mai instaleze pe stalpi altele. Nimeni de la Primarie nu a luat pana in prezent nici o atitudine in acest sens. S-a ajuns, de multe ori, sa se intervina doar in situatii extreme, cand un stalp sau o retea s-a rupt din cauza greutatii, a fenomenelor meteorologice etc.

 

Situatia este mult mai grava printre blocuri unde efectiv atarna valuri de fire pe un suport precar. La cate nereguli de ordin public sunt in Pascani, acest aspect pare a fi minor. O problema va fi pe strazile si trotuarele care se afla momentan in proces de modernizare iar in cazul in care pe viitor se va lua o decizie in acest sens va fi necesar sa se intervina in subteran. Acest lucru duce la noi sapaturi in zone abia reabilitate de Primarie. Astfel de situatii au mai avut loc, sau au, in Pascani. Dupa ce au fost asfaltate strazi in oras, cei de la ApaVital au sapat santuri pentru reparatii la reteaua de apa. In urma lucrarilor de asfaltare pe portiunile in care s-a intervenit au ramas denivelari destul de mari.

 

About Catalin MIHAILA

Jurnalist Redactor - șef

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Un drum din Copou a fost blocat! Colaboratorii dezvoltatorului Lucian Caras au blocat strada Antonin Ciolan -FOTO

O stradă din zona Copou a fost blocată de un protest al unor firme care ...