Acasă » REGIONAL » Iasi » Gripa aduce restricţii la accesul în spital
pmp

Gripa aduce restricţii la accesul în spital

 

Conducerea unităţii medicale ieşene a impus unele restricţii privind accesul în spital * măsurile au fost luate pentru prevenirea răspândirii gripei * şefii unităţii susţin că nu au apărut cazuri grave de gripă, ci că au luat această decizie, ca în fiecare an, pentru prevenţie în sezonul specific apariţiei virozelor respiratorii

Reprezentanţii Spitalului pentru Copii „Sfânta Maria”, din Iaşi, au dispus instituirea unor măsuri pentru a preveni o eventuală răspândire a virusului gripal printre pacienţi.

Este adevărat, au fost luate unele măsuri, printre care restricţionarea accesului vizitatorilor la numai două ore pe zi. De asemenea, a fost impusă restricţionarea accesului la cazurile de risc, din anumite secţii ale unităţii medicale. Într-o perioadă de viroze respiratorii, este normal să se ia astfel de măsuri. Nu există cazuri grave la noi, dar vrem să prevenim apariţia lor prin instituirea acestor măsuri”, a declarat ieri dr. Tamara Solange Roşu, purtătorul de cuvânt al Spitalului pentru Copii „Sfânta Maria”, din Iaşi, care a adăugat că situaţia unităţii nu este similară cu cea de la Institutul Regional de Oncologie (IRO) Iaşi, unde, în urmă cu două zile, o pacientă a decedat după contractarea virusului gripal AH1N1.

Pacienţi în stare gravă, la IRO

În schimb, la IRO Iaşi, în urmă cu două seri, o pacientă a decedat, după contractarea virusului gripal. Reprezentanţii Institutului au menţionat că femeia suferea de leucemie şi că era una dintre cei cinci pacienţi care au fost descoperiţi iniţial şi cu virusul gripal.

Aceasta era în stare gravă, fiind intubată, la fel ca alte două persoane. Mai mult, de la cinci pacienţi cu virusul gripal, medicii de la IRO au descoperit că sa ajuns în urmă cu două zile la 11 persoane internate în unitate ce aveau AH1N1.

Şi reprezentanţii IRO Iaşi au dispus impunerea unor restricţii de acces în cadrul unităţii, iniţial doar în două secţii, apoi în tot imobilul. În plus, angajaţii IRO care nu erau vaccinaţi antigripal au fost imunizaţi între timp. „Atât pacienţii, cât şi personalul medical se află sub monitorizare. În ceea ce priveşte primul pacient descoperit cu virusul antigripal, cel mai probabil lcontractat din afara unităţii noastre ori de la vreun vizitator”, a spus recent Mirela Grosu, managerul IRO Iaşi. 

About Redacția

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Domeniul de milioane în care Florian Coldea a investit banii din traficul de influență! Prețul exorbitant al vilei în care se va muta fostul cap al SRI

Florian Coldea a strâns o adevărată avere imobiliară în ultimii ani, totul datorită serviciilor de ...