Acasă » REGIONAL » Moldova » UPDATE: Incendiu la o gospodărie din comuna Valea Seacă

UPDATE: Incendiu la o gospodărie din comuna Valea Seacă

În urmă cu puțin timp, pompierii pășcăneni au fost sesizați prin 112 de faptul că la anexa unei case din comuna Valea Seacă a izbucnit un incendiu. La scurt timp pompierii pășcăneni au intervenit cu două autospeciale de intervenție și stingere cu apă și spumă. Deși nu sunt anunțate victime, la fața locului s-a deplasat în caz de nevoie și o autospecială de prim ajutor.

Deocamdată nu se știe care a fost cauza incendiului.

UPDATE: Lămuriri cu privire la incendiu și măsuri de precauție.

„Dispeceratul Integrat ISU – SMURD – SAJ Iași a fost anunțat prin SNUAU 112, astăzi, 18 decembrie a.c., la ora 08:17, despre producerea unui incendiu la o casă în localitatea Valea Seacă
La fața locului, au fost direcționate de urgență, două autospeciale de intervenție și stingere cu apă și spumă (ASAS) și un echipaj de prim ajutor calificat (EPA).
La ajungerea forțelor de intervenție la locul solicitării, incendiul se manifesta cu flacără la o anexă gospodărească, cu posibilitatea de propagare la vecinătăți.
După aproximativ 60de minute, incendiul a fost lichidat. În urma acestuia au ars aproximativ 100 de kg de materiale textile, diverse elemente de mobilier, aproximativ 2 metri pătrați din peretele din lemn si aproximativ 6 metri liniari din gardul din imediata apropiere a incendiului (al proprietății vecine).
Cauza probabilă de producere a incendiului a fost folosirea focului deschis în spații închise.
Personalul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mihail Sturdza” al județului Iași va continua activitățile orientate spre siguranța cetățenilor, cu accent pe prevenirea situațiilor de urgență și gestionarea operativă a evenimentelor care pun în pericol viața semenilor sau bunurile materiale ale acestora.
Recomandăm câteva măsuri de prevenire a incendiilor la locuințe
– Improvizațiile în cazul folosirii defectuoase a mijloacelor de încălzire, exploatarea necorespunzătoare a buteliilor, suprasolicitarea instalațiilor electrice, duc de cele mai multe ori la urmări foarte grave.
– Nu folosiți sobe și alte mijloace de încălzire defecte, cu improvizații, supraalimentate cu combustibili sau nesupravegheate, precum și aprinderea focului utilizându-se lichide inflamabile;
– Nu depozitați materiale combustibile în incinta centralei termice de la subsolul locuinței;
– Verificați coșurile de evacuare a fumului, reparați-le, izolați-le termic și curățați-le periodic;
– Nu utilizați aeroterme, radiatoare, calorifere electrice construite artizanal sau defecte;
– Nu folosiți siguranțe fuzibile supradimensionate prin înlocuirea cu liță a fuzibilului calibrat;
– Nu așezați sau păstrați butelii de gaze în apropierea oricăror surse de căldură;
– Nu folosiți butelii de gaze lichefiate fără regulatori de presiune, cu garnituri deteriorate ori cu furtunuri de cauciuc fisurate sau lărgite la capete;
– Nu folosiți flacără pentru verificarea etanșeității buteliei, garniturilor, regulatorilor de presiune sau a furtunului/conductei de gaz; verificarea se face numai cu emulsie de apă cu săpun;
– Nu încălziți cu flacără buteliile și nu le folosiți culcate, răsturnate sau înclinate;
– Nu transvazați gazul din butelie în orice alte recipiente și nu folosiți butelii improvizate;
– Nu lăsați mâncarea pe foc nesupravegheată;
– Nu lăsați copiii nesupravegheați în locuință, cu lumânări aprinse, sobe, plite și/sau aparate electrice aflate în funcțiune”, au mai transmis reprezentanții ISU Iași.

About Eduard PANAIT

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

S.C. CLP ECOSERV S.R.L. Pașcani angajează auditor intern cu program part-time

S.C. CLP ECOSERV S.R.L., anunță public dorința de extindere a echipei prin angajarea unui Auditor ...