Acasă » EVENIMENT » 7Iași | Dosar bombă la DNA. Dezvoltator imobiliar, polițist anticorupție și un afacerist din Tătăruși, acuzați de șantaj, mită și trafic de influență
pmp

7Iași | Dosar bombă la DNA. Dezvoltator imobiliar, polițist anticorupție și un afacerist din Tătăruși, acuzați de șantaj, mită și trafic de influență

Fostul ofițer DGA Cătălin Țibulcă, dezvoltatorul imobiliar Liviu Dobre și omul de afaceri Vasile Giurgiuveanu au fost trimiși în judecată pentru unele dintre cele mai grave fapte incriminate de legea anticorupție(78/2000)trafic de influență și luare de mită de către un organ de cercetare penală, șantaj și folosirea de informații nedestinate publicului. @ Ofițerul DGA ar fi fost determinat de către ceilalți inculpați să facă presiuni asupra unui funcționar din cadrul primăriei Rediu pentru a face denunțuri sau declarații incriminatoare împotriva primarului Ciprian Grosu. @ Este vorba despre Petronela Susan, inspector la Urbanism, care în luna februarie a acestui an a fost prinsă în flagrant în timp ce lua mită pentru eliberarea unei autorizații de construire.

În cursul zilei de joi, 14 decembrie, DNA a înregistrat la Tribunalul Iași un dosar în care fostul ofițer anticorupție Cătălin Țibulcă a fost trimis în judecată alături de doi oameni de afaceri, acuzațiile aduse acestora fiind extrem de grave. Surse judiciare au declarat pentru 7 IAȘI că dosarul privește modul în care comisarul DGA ar fi încercat să o determine pe Petronela Susan, funcționar la compartimentul de Urbanism din Primăria Rediu, să îl denunțe pe primarul Ciprian Grosu. Cel care ar fi orchestrat aceste operațiuni este Liviu Dobre, unul dintre cei mai puternici dezvoltatori imobiliari din Rediu și consilier local PMP în comună.

Vasile Giurgiuveanu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dincolo de rivalitățile politice, relațiile dintre consilierul Dobre și primarul Grosu au devenit foarte tensionate deoarece Primăria nu a aprobat multe dintre proiectele imobiliare ale dezvoltatorului politician. Conform acelorași surse, Vasile Giurgiuveanu, un om de afaceri cu multe investiții în domeniul agricol, ar fi jucat rolul de intermediar între Țibulcă și Dobre.

 

Conform informațiilor de pe Portalul Instanțelor de Judecată, faptele din dosar privesc săvârșirea mai multor infracțiuni precum: luare de mită de către un organ de cercetare penală, trafic de influență, șantaj și folosirea informațiilor nedestinate publicului. Totodată, Petronela Susan figurează ca persoană vătămată în acest dosar.

Continuarea articolului pe 7Iași.ro

About Redacția

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Decizie pentru 1,8 milioane de români care primesc tichete de masă. Intră în vigoare pe 1 iulie

Membrii Guvernului s-au reunit astăzi pentru prima dată după alegeri. Executivul trebuie să decidă asupra ...