Acasă » REGIONAL » Moldova » Inundatii in NEAMT. Prefectul de Neamț este în teritoriu pentru a monitoriza intervențiile la inundații

Inundatii in NEAMT. Prefectul de Neamț este în teritoriu pentru a monitoriza intervențiile la inundații

În urma precipitațiilor abundente de astăzi, mai multe localități din Neamț au fost afectate de inundații. S-au semnalat probleme în sat Munteni, comuna Văleni, unde 8 curți au fost inundate din cauza torenților de pe versanți. ISU intervine cu motopompe.

În comuna Dragomirești, satele Hlăpești și Vad, o porțiune din drumul județean a fost inundată după ce un pârâu a ieșit din matcă, urmare a torenților de pe versanți. Situația a fost deja remediată.

O curte din Hangu a fost inundată de torenți. Se așteaptă o viitură puternică în zona Doljești. Zona este monitorizată de ISU Neamț. Acțiunile sunt coordonate de prefectul Vasile Panaite, care alături de inspectorul șef al ISU Neamț, col Ioan Nițică, a plecat la Doljești.

„Suntem cu toate forțele în teren pentru a interveni acolo unde sunt probleme. În această noapte vom rămâne alături de cei de la ISU Neamț în teritoriu pentru a monitoriza situația și pentru a interveni acolo unde este nevoie de noi. Țin permanent legătura și cu președintele Consiliului Județean Neamt, Ionel Arsene, care și-a arătat disponibilitatea de a sprijini acțiunile noastre. Rog primarii din toate localitățile să asigure permanență până când situația va reveni la normal și să anunțe la Dispeceratul ISU Neamț problemele cu care se confrunta. Vreau să lucrăm în echipă pentru a trece cu bine aceste momente.”, a declarat prefectul Vasile Panaite pentru ziarpiatraneamt.ro.

About Catalin MIHAILA

Jurnalist Redactor - șef

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Incertitudini privind Festivalul de Datini și Obiceiuri de Iarnă 2023 de la Pașcani. Decizia stă pe umerii oamenilor de afaceri

Festivalul de Datini și Obiceiuri de Iarnă 2023 din Pașcani nu se știe exact dacă ...