Acasă » REGIONAL » Moldova » Liberalii pășcăneni își doresc în mod disperat alianțe la nivel local pentru a ajunge la putere. PMP și USR întorc spatele
Marius Pintilie PNL Pascani

Liberalii pășcăneni își doresc în mod disperat alianțe la nivel local pentru a ajunge la putere. PMP și USR întorc spatele

Electoratul pășcănean nu are încredere în actuala formațiune PNL Pașcani, mai ales în candidatul organizației Marius Pintilie. Acest lucru reiese din sondajele efectuate de mai multe organizații politice în prag electoral. Principalul favorit pentru un mandat de primar, în opinia de vot, este actualul primar Dumitru Pantazi. Principalul contracandidat al acestuia este Marius Pintilie – PNL urmat de către candidatul USR, Mioara Petrescu și Sorin Olariu – PMP – amândoi candidați fiind la scoruri apropiate. Cel puțin așa reiese din rezultatele unor sondaje aflate pe surse de către reporterii noștri.

Conștient de acest lucru pare să fie și candidatul liberal Marius Pintilie, care s-ar afla la un al doilea eșec politc dacă ar pierde alegerile locale din acest an. Ca urmare, Pintilie își dorește să facă alianțe la nivel local cu orice formațiune politică ce l-ar putea propulsa mai aproape de fotoliul mult dorit. Partea proastă pentru acesta este că toți liderii de partide fug de o astfel de afiliere, chiar dacă au un dușman comun – PSD. Motivele pentru care aceștia refuză o astfel de alianță în mod neoficial sunt multe și le vom dezvălui în curând.

Revenind la disconfortul celor de la PNL, USR Pașcani a publicat un comunicat de presă în care explică neîncrederea unei alianțe cu PNL Pașcani. În timp ce liderul PMP Pașcani, Sorin Olariu, se află în conflict deschis cu peneliștii după o alianță „amară” avută cu ei.

Vă redăm comunicatul integral USR:

„Comunicat al biroului de presă USR Pașcani.

Având în vedere contextul politic național și local, inițiativa PNL Pașcani privind o colaborare cu USR Pașcani pentru a uni forțele politice de dreapta, necesitatea unei colaborări în alcătuirea viitorului Consiliu Local pe termen lung, vă comunicăm următoarele :

– Fiecare echipă de negociere a primit mandat din partea filialelor proprii locale și județene pentru a iniția discuții având ca scop declarat colaborarea în plan politic;

– Discuțiile s-au purtat pe parcursul a mai multor runde de negocieri;

– De fiecare dată s-a solicitat acordul filialelor județene privind punctele discutate în negociere;

– La finalul negocierilor s-a ajuns la concluzia ca pe viitor cele două filiale vor colabora postelectoral, strict pe proiectele depuse și susținute în viitorul Consiliu Local pentru dezvoltarea municipiului Pașcani și în interesul acestuia. Reafirmăm dorința USR Pașcani de a se constitui ca o alternativă puternică în viața politică pășcăneană prin proiectele și principiile sale”, precizează useriștii pășcăneni.

About Catalin MIHAILA

Jurnalist Redactor - șef

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Spania se încurcă în morții de Covid. O femeie declarată decedată și înmormântată s-a întors la căminul unde locuia

O spaniolă în vârstă de 85 de ani despre care familia sa fusese informată că ...