Acasă » REGIONAL » Moldova » Situație ciudată în comuna Mogoșești-Siret. Cetățenii nu vor gaze naturale, în timp ce în alte comune localnicii abia așteaptă

Situație ciudată în comuna Mogoșești-Siret. Cetățenii nu vor gaze naturale, în timp ce în alte comune localnicii abia așteaptă

Situație oarecum amuzantă în comuna Mogoșești – Siret. Primarul Damian Butnariu a întocmit documentația necesară în vederea accesării unui proiect pentru rețea de distribuție gaze naturale în comună. Pentru acest lucru este necesar ca cetățenii să-și dea acordul prin semnătură. Ar fi vorba despre 1000 de iscălituri pentru ca proiectul respectiv să fie eligibil. Problema este că până la ora actuală s-au strâns doar 926 de aprobări.

Situația este halucinantă în contextul în care alți primari din zonă se chinuie de ani de zile să obțină aprobări pentru ca unitățile administrative pe care le reprezintă să dețină instalații de gaze. Mai mult decât atât, se încearcă o alianță administrativă zonală, indiferent de culoarea politică, pentru ca cetățenii să dispună de un trai mai bun. Chiar și așa proiectul este greu de realizat.

Revenind la comuna Mogoșești Siret, primarul se împiedică de câteva semnături. Edilul șef se roagă de cetățeni să semneze un acord de principiu pentru ca proiectul să intre la implementare.

„Anunț foarte important! Vă informăm că s-au strâns doar 926 de semnături! Vă reamintim că pentru a fi eligibil proiectul de finanțare pentru rețeaua de distribuție gaze naturale sunt necesare minim 1000 de semnături, iar dacă depășim acest prag #costurile de racordare vor fi mai mici. În aceste condiţii, facem un apel public către toţi #cetăţenii Comunei Mogoșești-Siret, la solidaritate și unitate pentru atigerea acestui obiectiv extrem de important! Este un moment în care toţi trebuie să lăsăm deoparte luptele politice, ambiţiile şi orgoliile, să ne mobilizăm şi să fim uniți pentru binele, prosperitatea și viitorul #comunei noastre! Cetățenii care nu au completat acordul și nu îl pot trimite prin fax: 0232713900 sau email: mogoșești_siret@yahoo.com, sunt așteptați la Primărie, până miercuri, 05.08.2020. Vă mulțumim pentru înțelegere!”, precizează primarul comunei Mogoșești Siret, Damian Butnariu.

About Catalin MIHAILA

Jurnalist Redactor - șef

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Cunoscut DJ ieşean dealer de droguri, arestat aseară împreună cu iubita. Vila din Bârnova, întoarsă pe dos

Doi iubiţi din Iaşi, dealeri de droguri, au fost arestaţi aseară după ce au primit ...